Skip to content

Izrael már csak stabil demokráciáknak enged ki kiberfegyvereket, Magyarország nincs köztük

A nemzetközi Pegasus-botrány után csak demokratikus kezekbe adnak megfigyelésre alkalmas eszközöket, olyat pedig látszólag nem találtak a magyar kormánynál.

Az így megmaradt országok névsora a következő: Ausztrália, Ausztria, Belgium, Bulgária, Ciprus, Csehország, Dánia, Dél-Korea, Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, India, Írország, Izland, Japán, Kanada, Lettország, Lichtenstein, Litvánia, Luxemburg, Málta, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szlovákia, Szlovénia, Új-Zéland.

Pegasus-ügy bár itthon csak belpolitikai vitákkal járt, nemzetközileg többszörösen visszaütött Izraelre és a gyártó NSO-ra, az Apple például beperelte a céget, az Egyesült Államok pedig tiltólistára tette.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük