Skip to content

Fontos. Visszaléphet a billegő körzetekben a Magyar Kétfarkú Kutya Párt

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke egy interjúban azt mondta, „elengedhetik” azokat a körzeteket, ahol rajtuk múlhatna, hogy nyer-e az ellenzéki összefogás, vagy ha mégis muszáj a mandátumok miatt elindulniuk, mondhatják, hogy ezeken a helyeken „nem végtelenül fontos” rájuk szavazni.

Higgye el mindenki, én érezném magamat a legrosszabbul, ha minimálisan is tehetnék róla, hogy minden így marad

– mondta Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) elnöke a Jelen videóinterjújában. Kovács arról beszélt – bár ez csak a saját véleménye, amit még nem egyeztetett a párt vezetésével –, hogy el lehet engedni azt a huszonvalahány körzetet, ahol kérdéses a jövő évi választás végkimenetele, azaz

ezekben a körzetekben nem indítanának senkit a kormánypárti és az ellenzéki jelölt mellett.

Kovács azt is mondta: ahhoz, hogy saját listát állíthassanak, szükségük van 71 mandátumra, így meglehetősen sok körzetben muszáj indulniuk, de ha úgy jönne ki a lépés, hogy emiatt a billegő körzetek valamelyikében is jelen lennének,

akkor még mindig lehet azt mondani, nem végtelenül fontos, hogy egyéniben ránk szavazzanak, nehogy abból bármi baj legyen.

Kovács úgy látja a rájuk leadott szavazatokat, hogy biztosan van „pár százaléknyi ember”, aki amúgy nem szavazna, és ha az ő szavazataikból összegyűlik 5 százalék az MKKP-nak, „akkor hárommal kevesebb fideszes képviselő ül a parlamentben”.

Arról, hogy nem vettek részt hetedik ellenzéki pártként az előválasztáson, azt mondta, nem kereste meg őket az összefogás egyik résztvevője sem, de ennek örül, „mert így legalább rájuk lehet fogni”, hiszen valójában úgysem akartak volna benne lenni a dologban. A közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, Márki-Zay Péter retorikájáról, azaz arról, ahogy Orbán Viktor fiának szexuális beállítottságáról és a migránstémáról beszél, azt mondta: szerinte emiatt „sok liberális szavazót el fog veszíteni” az ellenzék még akkor is, ha Márki-Zay valójában csak a Fidesz ellen fordítja a Fidesz szóhasználatát.

A teljes interjú itt tekinthető meg (az előválasztásról és a jövő évi választásról szóló rész 16:50-nél kezdődik):



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Egy hozzászólás

  1. Névtelen
    2021.11.28. 15:57

    Bizony, „nem végtelenül fontos rájuk szavazni”, mondhatni fölösleges. A semmitmondással még az 5 %-ot sem fogják elérni. Fletó bezsebelte a baloldalt szőröstől-bőröstől, nincs értelme másra szavazni, ha Orbánt le akarja valaki váltani. A kutyáknak nincs a baloldaltól eltérő véleménye semmilyen jelentős témában, így nincs is értelme erre a poénpártra szavazni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük