Ikonikus sörmárkákat árul majd a Borsodi. A Guinness, a Kilkenny és a Hop House 13
MONEYGALL, IRELAND - MAY 23: U.S. President Barack Obama enjoys a glass of Guinness in his ancestral home of Moneygall alongside First Lady Michelle Obama (L) on May 23, 2011 in Moneygall, Ireland. U.S. President Obama is visiting Ireland for one day at the start of a week long tour of Europe. He will meet with distant relatives in Moneygall and speak at a rally in central Dublin after a concert. (Photo by Irish Government - Pool/Getty Images) *** BESTPIX ***
A Diageo a Johnnie Walker, a Smirnoff és a Guinness gyártója ma bejelentette együttműködését a Molson Coors Beverage Companyhoz tartozó Borsodi Sörgyárral, a Diageo sörportfoliójának magyarországi forgalmazásáról 2022. január 1-től.

Michael Holm, a Diageo kelet-európai piacokért felelős ügyvezető igazgatója a tájékoztatás szerint üdvözli az új partnerséget a Molson Coors-szal Kelet-Európában. Folyamatosan fejlesztik a piacra jutási stratégiáikat, és úgy vélik, hogy ez az együttműködés segít a sörmárkáik elérhetőségének növelésében.

Folytatjuk a prémium minőségű termékekbe való befektetést, és kihasználjuk országos értékesítési hálózatunk előnyeit,

hogy a Guinness, a Kilkenny és a Hop House 13 söröket, amelyek kiegészítik portfóliónkat, országszerte közelebb hozzuk a sörkedvelőkhöz” – mondta Sergey Yeskov, a Molson Coors Beverage Company közép- és kelet-európai régiójának igazgatója.

Guinness egy sötét, ír, száraz stout (feketesör), amely Arthur Guinness sörfőzdéjében, a dublini St. James’s Gate-ben, Írországban született 1759-ben. A világ egyik legsikeresebb alkoholmárkája, amelyet közel 50 országban főznek, és több mint 120 országban kapható. A Kilkenny egy nitrogénnel dúsított ír vörös sör a Guinness készítőitől, amely az írországi Kilkennyből származik. A Kilkenny elsődleges piaca Írország, de a sör az ország határain túl is nagyon népszerűvé vált. A Hop House 13 Lager egy duplakomlós világos sör, amely 100%-ban Írországban termesztett árpamalátából, a jellegzetes Guinness élesztőből, valamint ausztrál és amerikai komlók keverékéből készül. A felszínen friss, az alján pedig összetett.

Január 1-től a Guinness, a Kilkenny és a Hop House 13 mellett a Borsodi Sörgyár által forgalmazott kedvelt márkák, mint például a népszerű Borsodi továbbra is elérhető lesz a fogyasztók számára a magyarországi kereskedelmi és vendéglátóipari helyeken.