A kisfiú a Lyukóvölgyben lakik szüleivel és két testvérével, tudtuk meg Kádasné Balogh Orsolyától, aki évek óta patronálja a városrész családjait, gyermekeit. Barátai és ismerősei segítségével mikuláscsomagokkal lepi meg a kicsiket, karácsonykor ajándékokkal, iskolakezdéskor pedig iskolatáskákkal és tanszerekkel. Mint mondja, csak azoknak a családoknak segítenek, akik együttműködőek, és törekszenek a „normális” életre. Orsolya lelkes állatvédő is. Korábban a Lyukóban kóborló, gazdátlan kutyákat is mentette, és gondoskodó, szerető gazdit keresett nekik.

– Szebasztián családját évek óta ismerem. Rendesek, tiszták, az udvaruk is gondozott. A házban bent van a víz, igaz, csak csordogál, a fürdőszobájuk pedig egy kádból áll. Körülményei tehát szegényesek, de amit tudnak, megtesznek, hogy megfelelő környezetet tudjanak biztosítani a gyermekeik számára. A kutyájukat évekkel ezelőtt ivartalanítottuk és chipeltük, kutyaházat is vittünk nekik. A kutyus azóta is jól van, egészséges, jól tartják, és a háza is megvan. Szebasztián tavaly a Jézuskának írt levelet, és nem játékokat kért, mint más gyermekek, hanem cipőt. A kisfiú ugyanis jól tudja, hogy azzal segíthet a szüleinek a legtöbbet, ha ruhát vagy cipőt hoz neki a Télapó és a Jézuska. Bármikor ellátogatunk hozzájuk, mindig azt mondja, hogy szeretné meghálálni az ajándékokat, és szívesen elmegy az Északi-sarkra szenet lapátolni – mesélte Orsolya.

Azzal folytatta, hogy Szebasztiánnak kicsit nehezen megy a tanulás, még keveri a betűket, de nagyon kedves gyerek.https://boon.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/levelet-irt-a-telaponak-a-miskolci-kisfiu-6010235/