Skip to content

Kéthetes lezárás jön Szlovákiában

 

A koronavírus gyors terjedése miatt két hetesre tervezett lezárás kezdődik csütörtökön Szlovákiában – adta hírül az ujszo.com.

Richard Sulík gazdasági miniszter bejelentése értelmében ez idő alatt az emberek csak élelmiszer-vásárlás, munkavégzés, orvoslátogatás vagy a koronavírus-fertőzés elleni vakcina beadatása céljából hagyhatják el a lakhelyüket.

Az éttermek és a nem létszükségletű boltok bezárnak, az iskolák azonban nem, az oktatási intézményekben azonban kötelező lesz a tesztelés.

A munkahelyeken a jövő héttől az év végéig a beoltatlanoknak és azoknak, akik 180 napnál régebben gyógyultak ki a fertőzésből, hétnaponként negatív teszteredményt kell felmutatniuk. Azok az alkalmazottak, akiket nem oltottak be és korábban meg sem fertőződött, fizetés nélküli szabadságra küldik.

A továbbiakban is engedélyezett keresztelőn, esküvőn részt venni, valamint a természetben tartózkodni az adott járáson belül.

A miniszter bejelentése szerint tíz nap múlva újra megvizsgálják a helyzetet.               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.