A Miskolcért Másképpen Facebook-csoport tagjait is aggasztja a Búza téri helyzet. Kinek az érdeke a Búza tér törzsvagyonból való kivonása, mert a városé nem?! Kinek az érdeke ez a stratégiailag fontos városi ingatlantulajdon apportálása egy olyan cégbe, amiben a város kisebbségi tulajdonos? Ezekre a kérdésekre keresik a választ saját eszközeikkel. Közérdekű adatigényléssel fordultak a miskolci polgármesteri hivatalhoz, hogy olyan információhoz jussanak, amely segít kideríteni, hogy van-e bármilyen gazdasági haszna az önkormányzatnak abból, ha apportálja a területeket a piacot működtető cégbe.

Kisebbségben, osztalék nélkül

A dr. Ignácz Dávid jegyző aláírásával érkezett válaszból igazán csak az derül ki, hogy a Miskolci Piac Zrt.-ben 33,69 százalékos tulajdonrésze van a városnak. A tulajdonrészt a polgármester képviseli. Megtudhatjuk azt is, hogy a társaság 2012. és 2020. között nem fizetett osztalékot. Azt nem sikerült megtudni, milyen bevételek származnak most a parkolóból és az őstermelői piacból.

Azt viszont tartalmazza a válaszlevél, hogy a törzsvagyonból kivont ingatlan apportjáról még nem született döntés, így nem történt azzal kapcsolatban biztosítékok meghatározása sem.

boon.hu