Töltsd le a BB365 appot iOS, vagy Android okostelefonra és nyerd meg a BalatonBike365 sapkát, vagy kerékpáros mezt!

BalatonBike365

Bringával a Balaton környékén az év minden napján

Az újonnan létrejött BalatonBike365 kerékpáros útvonalhálózat célja, hogy akár az év minden napján – a balatoni kerékpáros körútról letérve – bejárhassuk a környék erre alkalmas és kijelölt útjait a tó déli részén, a Balaton-felvidéken, valamint a Nyugat-Balaton-Kis-Balaton térségben.

Feltuningolt Balaton környéki kerékpáros lehetőségek: BalatonBike365-8
Kerékpáros túraútvonal Balatonfüredről
Forrás: Mozgásvilág.hu

A BalatonBike365 projekt keretében 600 kilométernyi kerékpározható útvonal került kijelölésre. Az úthálózat jelentős része terepi utakból áll, érintetlen területeken halad, de természetesen nem maradtak ki a turisztikai célpontokat összekötő kisforgalmú aszfaltos utak sem.

Fontos megemlíteni, hogy a projekt keretében nem épültek új utak! Az útvonalak a kerékpárral már eddig is használható utakon haladnak, de tematikus, kategorizált és szükség esetén karbantartott keretek között. Az előkészítés keretein belül továbbá felkészítették az adott szakaszokat a megnövekvő kerékpáros forgalomra is.

Feltuningolt Balaton környéki kerékpáros lehetőségek: BalatonBike365-11
Az applikáció és a táblázás együtt a tuti
Forrás: Mozgásvilág.hu

Az útvonalakat egyrészt részletes és egységes útbaigazító táblák jelzik, továbbá a BB365 applikáció (letölthető iOS és Android okostelefonokra) különböző tematikák alapján végig navigál minket a kiválasztott útvonalon (és természetesen rögzíti is a megtett nyomvonalat). Emellett az útvonalak mentén fellelhető szolgáltatásokat (étterem, látnivaló, szállás, stb.) is listázhatjuk, illetve egyéni preferenciák alapján is listázhatjuk az útvonalakat. A találati lista meglehetősen pontos, hiszen az útvonalak egészen rövid szakaszokra bontva lettek kategorizálva.
Az útvonalakat a BalatonBike365 weboldalon is böngészhetjük, illetve a hagyományokhoz ragaszkodók számára nyomtatott papírtérkép is készül.

Feltuningolt Balaton környéki kerékpáros lehetőségek: BalatonBike365-13
Kevesek által ismert tájakon vezetnek keresztül
Forrás: Mozgásvilág.hu

Nem csak üres duma, ez tényleg durván jó

Siófok, Balatonfüred és Keszthely környékét személyesen is volt szerencsénk bejárni és a 2022 nyarán startoló rendszer már béta-állapotban is remek élményt nyújtott. Az őszi tarka táj egyértelműen bizonyította, hogy van értelme a Balaton környéki kikapcsolódásnak a nyári szezonon kívül is és igenis megéri elhagyni a Balaton vízpartját.

Feltuningolt Balaton környéki kerékpáros lehetőségek: BalatonBike365-19
Kerékpáros túraútvonal Keszthelyről
Forrás: Mozgásvilág.hu

Az útvonalak kijelölése és maga a természeti környezet is olyan élményt nyújt, mint amikor az ember külföldön azt mondja magának:

bárcsak ilyen lenne otthon is…

A BalatonBike365 csapatának feladata olyan szolgáltatások fejlesztése volt, melyek révén a tájékozódás, a navigáció, a bringázás kényelmesebb, biztonságosabb és élvezetesebb. Ehhez nyújt nagy segítséget a magyaron kívül hat idegen nyelven elérhető weboldal – balatonbike365.hu -, valamint a már Androidon és iOS-en is letölthető BB365 applikáció, mely régiónként 16 (összesen 48 tematikus túraútvonalat), illetve egy, a régiókon keresztül haladó, több napon át teljesíthető MTB tematikus útvonalat is ajánl a túrázás szempontjából hasznos információkkal, az elérhető szolgáltatásoktól kezdve a kihagyhatatlan látványosságokig.

Feltuningolt Balaton környéki kerékpáros lehetőségek: BalatonBike365-12
Felfedezhetjük a környék gasztronómiai attrakcióit
Forrás: Mozgásvilág.hu

Töltsd le az appot és nyerj!

Töltsd le a BB365 appot iOS, vagy Android okostelefonra és nyerd meg a BalatonBike365 sapkát, vagy kerékpáros mezt! A játék 2021. november 28. éjfélig tart, sorsolás november 29-én.