Ebben az évben Miskolcról, a Városház térről rajtol el a mezőny, hogy Sajóvámos, Szikszó, Hernádkércs, Abaújszántó, Vizsoly, Gönc, Kéked, Nyizna Mysla és Krasna érintése után érkezzenek meg a sportolók Kassára, a Szent Erzsébet-dóm mellett kijelölt célba. Beérkezéskor mindenkinek jár az egyedi befutóérem.

A szigorodó szlovákiai járványügyi szabályok miatt a résztvevőknek a rajtszám átvételekor be kell mutatniuk oltási igazolványukat, vagy igazolást arról, hogy átestek a Covidon, vagy egy 48 óránál nem régebbi PCR-teszttel kell rendelkezniük. A célban nem lehet tésztapartit tartani, helyette mindenki befutócsomagot kap. Kassán a szállásokon, éttermekben, üzletekben kötelező a maszk használata.


Fővédnökök, védnökök

A magyar–szlovák sportbarátságok ápolását is szolgáló, határon átnyúló verseny fővédnökségét dr. Szabó Tünde, az Emmi sportért felelős államtitkára, Jaroslav Polacek, Kassa főpolgármestere, Veres Pál, Miskolc MJV polgármestere, Rastislav Trnka, a Kassa Megyei Önkormányzat elnöke és Bánné dr. Gál Boglárka, a B.-A.-Z. Megyei Közgyűlés elnöke vállalta el. Védnökként állt az esemény mellé Radoslav Fedor, Kassa megye rendőrfőkapitánya, Molnár Ottó, Kassa város rendőrkapitánya, dr. Kiss Attila, B.-A.-Z. megye rendőrfőkapitánya és Miskolczi István, Miskolc rendőrkapitánya.