Kerti dekor ötletek

 

 

Régóta gondolkozol, hogy hogyan dobhatnád fel kerted, teraszod megjelenését, de nem tudod hogyan kezdj neki? Inspirálódj! Ma már számos kreatív ötletet találhatunk az interneten, amelyekből ihletet meríthetünk udvarunk dekorálásához. Azonban, ha nagyobb fába vágnánk a fejszénket, mint például a kemence építés, akkor érdemes szakember segítségét igénybe venni a munkához.

 

Kerti konyha: kemence építés a finom falatokért

Egy kerti konyha lehetővé teszi számunkra, hogy a gasztronómia iránt érzett szeretetünket, azaz a szabadtéri főzést és annak gyakorlását a következő szintre emelhessük. Ehhez egy olyan profi kültéri konyhára van szükségünk, amely fel van szerelve egy kerti grillel, egy bográccsal, vagy akár egy búbos kemencével. A kemence építés egy összetett lépésekből álló folyamat, ahol a kevésbé gyakorlottabbaknak külső fél segítségét szükséges bevonniuk, hogy az elképzeléseik az elvártakhoz hűen kerüljenek megvalósításra.

 

DIY, avagy csináld magad!

Az egyre nagyobb körökben hódító DIY, azaz a “Do It Yourself” egy olyan trend, amely minden olyan otthon történő tevékenységet jelent, amelyet mi magunk, – általában szakember nélkül – saját kezűleg valósítunk meg. Ilyen tevékenységek az építés, díszítés, javítás, barkácsolás stb. Itt az egyszerűbb kerti alkalmatosságokra érdemes első sorban gondolni, mint:

  • Dekoratív madáretető
  • Szélcsengő
  • Kerti pad, asztal
  • Kerti kút
  • Kerti tó
  • Kerti hinta

Kertépítés

A kertépítésben mindenekelőtt – bár ez igaz sok más területre is, mint például a kemence építés – a gondos tervezés fontosságát hangsúlyozzák ki. Ez érthető, hiszen sok felesleges költségtől menthet meg minket a megfelelő körültekintés. Számos helyen olvashatjuk, hogy itt sem kell feltétlenül profi szinten lennünk, nagyon sokan amatőrként valósították meg álmaik kertjét. Építs dekoratív magaságyást különböző fűszernövényekkel, vagy egy kövekkel szegélyezett virágoskertet!

 

Összegzés

Bármelyiket is választjuk a felsorolt kerti projektek közül, biztosak lehetünk benne, hogy mindegyik opció remek kikapcsolódási lehetőséggel szolgálhat azok számára, akik elég kreatívnak érzik magukat és szeretnének kipróbálni egy új “házkörüli” hobbit. A jó hír az, hogy mindenki találhat a maga számára megfelelő elfoglaltságot, ami nem csak a szürke hétköznapokra jelenthet menedéket, de a tevékenység befejeztével élvezheti is munkájának gyümölcsét. Ha szakember segítségére szorulunk, például kemence építés során, akkor se csüggedjünk, hiszen a mesteremberek egy örök életre szóló kerti csodát építhetnek udvarunkba.