Skip to content

Zacher Gábor szerint van egy új tünet, ami akkor jelentkezhet, ha valaki elkapja a delta variánst

Zacher Gábor szerint van egy új tünet, ami akkor jelentkezhet, ha valaki elkapja a delta variánst

Az orvos szerint szem- és kötőhártya-gyulladás is jelentkezhet ilyenkor. Zacher a zárt terekben visszahozná a kötelező maszkviselést.

Zacher Gábor szerint ő és kollégái a sötétben tapogatóznak, és továbbra is értetlenül állnak azelőtt, miért nem ismerhetik meg az új koronavírusos betegek oltási adatait. A Hatvani Kórház sürgősségi osztályán dolgozó orvost a portfolio.hu kérdezte.

Az EESZT-ből (Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér) 2 perc alatt le lehetne hívni azokat az adatokat, hogy az új betegek közül mennyien oltottak és mennyien nem. A vakcinák hatékonyságáról is lehetne egyfajta képet kapni. Ezzel szerintem nem sértenénk semmilyen személyes adatot”

– mondta a portálnak Zacher.

Mivel hivatalos adat nincs, az egymás közötti információcseréből az derül ki elmondása szerint, hogy az intenzív osztályra kerülő minden 5 nem oltott betegre jutott 1 beoltott páciens.

Zacher Gábor szerint „a delta variáns reprodukciós rátája már 6-os, egy átlagos vírusé 1-es. A lappangási ideje is nagyon lerövidült a korábbi variánsokhoz képest.” Beszélt arról is, hogy jelenleg nincs alternatívája az oltásnak a koronavírus elleni küzdelemben. Arról pedig nincs tudomása az orvosoknak, hogy valaki 3 vakcina adag után kórházba került volna. „Bár 100 százalékos védelem nincs, de nagyon-nagyon visszaesik annak a valószínűsége, hogy valaki beteg lesz, ha háromszor beoltották” – mondta.

Az orvos megosztotta, hogy a szem- és kötőhártya-gyulladás az egyik legújabb jele annak, valaki a koronavírus delta variánsával fertőződött meg. Ennél frissebb szimptómát a már ismert tüneteken kívül nem ismernek a szakemberek.

Zacher Gábor is azt mondta a lapnak, hogy legalább a tömegközlekedésben, az üzletekben, az irodákban és más nyilvános zárt terekben visszahozná a kötelező maszkviselést, hogy lassuljon a járvány terjedési sebessége. Egyébként hasonló véleményen van a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) is.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük