Veres Pál: Néha még hiányzik is, de ezt ne mondja el senkinek…

Kényes téma: döntenie kell majd a testületnek az ön 35. jubileumi jutalmának megállapításáról is. Az összeg, amely 35 év közszolgálati jogviszony után jár, négyhavi illetményének felel meg. Felveszi a jutalmat? Meg lehet tenni azt, hogy ezt a napirendet elnapolja a testület?

Ezt a törvény által előírt jutalmat, négyhavi fizetést, nem azért köteles kifizetni a jelenlegi munkáltatóm, mert polgármester vagyok, hanem bármelyik közszolgálatban lévő munkáltatóm köteles lenne kifizetni adott esetben. Ha tanár lennék, ott fizetnék ki, ha bárhol máshol állnék a köz szolgálatában, akkor pedig ott, mert így írja elő a törvény. Az a törvénysértés, ha ezt az önkormányzat nem teszi meg. Eléggé ízléstelen lenne ezt politikai alapon értelmezgetni, úgy, hogy ráadásul a 35 év közszolgálatban töltött évem 95 százalékát nem politikusként, hanem a katedrán töltöttem, vagyis én ezt úgy tekintem, hogy ez a tanári pályafutásom prémiuma.

Beszéljünk kicsit erről a 35 évről is, hiszen ahogy mondta, ez nem polgármesteri jutalom, hanem a közszolgálati jogviszony után járó összeg, azaz leginkább a Földes Ferenc Gimnáziumban, annak élén eltöltött évekért jár…

Igen, hiszen a 35 év közszolgálatból 33-at tanárként dolgoztam és egy percre sem bántam meg. Néha még hiányzik is, de ezt ne mondja el senkinek.

minap.hu

Fotó: Archív. Veres Pált támogató  politikusok