Egy gyerekelhelyezési vita miatt ölhetett meg magyar édesanyja egy kétéves kisfiút Olaszországban. Korábban nem volt egyértelmű, hogy ugyanarról az esetről van-e szó, mint amiről az egyik magyar apajogi szervezet posztolt a Facebookon, és bár a magyar rendőrség hivatalosan továbbra sem erősítette meg az egyezést, a Telex információi szerint ugyanarról az esetről van szó.

Bevitte, és a kassza futószalagjára tette halott kisfiának testét egy magyar nő egy olaszországi Lidlben – adta hírül a Repubblica.

Az eset pénteken történt a Città della Pieve nevű faluban. A 44 éves nő azért ment be a boltba, hogy segítséget kérjen, de mire az orvos megérkezett, a kétéves kisfiú már nem élt. A holttesten több szúrt seb is volt, főleg a mellkasán és a nyaka körül.

A nyilvánvalóan zavarodott állapotban lévő nő ellentmondásos verziókat adott elő az eseményekről, és jelenleg a Città della Pieve-i laktanyában van, egyelőre őrizetben tartják.

Az olasz sajtó szerint szerint a nő Rómában él, de az elmúlt napokban Chiusiba költözött a gyerekével, és egy barátja házában vendégeskedett. Az nem világos, hogyan és miért érkeztek Città della Pievébe. A gyermek apja Magyarországon él.

A perugiai ügyészség által kirendelt nyomozók megpróbálják rekonstruálni a történteket, gyilkosság miatt nyomoznak. A carabinierik a nyomozás során a szupermarket előtti zöld területre koncentrálnak, ahol egy elhagyatott parasztház is található. A parasztházban megtalálták a kisfiú babakocsiját is, amelyen vérnyomok is voltak, illetve egy kést, ami a gyilkos fegyver lehetett – írja a Corriere della Sera.

Egyelőre nem tisztázott, hogy a kisfiú már halott volt-e, amikor a nő elvitte a szupermarketbe. Jelenleg várják az igazságügyi orvosszakértő megállapításait, aki a helyszínre érkezett az ügyeletes bíróval együtt.

telex.hu