Skip to content

Keményen büntetnék a céltalan autózást Németországban

Keményen büntetnék a céltalan autózást Németországban

 

A német közlekedési minisztérium új javaslatcsomagja számos drasztikus szigorítást tartalmaz – írja a HVG a Local angol nyelvű portálra hivatkozva.

Amennyiben törvénybe iktatják, akkor azok, akik 16-20 km/h-s sebességgel túllépik lakott területen a megengedett maximális sebességet, az 100%-kal többet, 35 helyett 70 eurót fizethetnek a tervezet szerint. Az 50 km/h-s sebességhatárnál 91-gyel furikázóknak 200 euró helyett 400 euró lesz a büntetése.

német rendőr igazoltat egy sofőrt

A parkolással kapcsolatos birságokat is megemelnék. Ha valaki fogyatékos személy parkolóhelyét foglalja el jogtalanul és rajtakapják, az eddigi 35 euró helyett 55 eurót lesz kénytelen fizetni. Mégdrasztikusabban növelnék a járdákon és kerékpárutakon szabálytalanul parkolókat, 25 euróról 100 euróra emelik a birság összegét. Azt a sofőrt,  aki egy elektromos autónak vagy autómegosztónak kijelölt helyet bitorolja, 55 euróra büntetnék.

Azokat a teherautósofőröket, akik lakott területen belül gyorsabban fordulnak jobbra mint ahogy egy gyalogos közlekedik, 70 eurós birsággal sújtanák. A tervezet legérdekesebb pontja szerint azok, akik ugyanazon a sakaszon oda-vissza autóznak céltalanul túl hangosan, emelt bisággal nézhetnek szembe. Az eddigi 20 euró helyett 100 euróba kerülhet ez a tevékenység.

                

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.