Skip to content

Szijjártó a repülős utakról: Ez nekem már nem okoz semmilyen fajta izgalmat

A külgazdasági és külügyminiszter állítja: amikor más gépeket használnak a honvédségiek helyett, mindig a közbeszerzési szabályoknak megfelelő bérleti szerződést kötnek rájuk.

„Elhiszem, hogy még vannak olyanok, akiknek izgalmas az, hogy az ember repülőre száll vagy más közlekedési eszközt választ, de higgyék el, hogy ez nekem már nem okoz semmilyen fajta izgalmat. Ez nekem egy munkavégzési, technikai kérdés” – így válaszolt a külgazdasági és külügyminiszter, amikor az RTL Klub Híradójának riportere a repülős utazásairól kérdezte.

Azért kérdezték ismét erről Szijjártó Pétert, mert – ahogy Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő felhívta rá a figyelmet – a múlt héten egy olyan luxusgéppel repült Pozsonyba, amely a Wellis Zrt. tulajdonában van. A Wellis tavaly 3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kapott a kormánytól.

Arra a kérdésre, hogy mennyibe került a magánrepülő bérlése, úgy felelt: amikor a honvédség gépei helyett másokat használnak, akkor az utakra az érvényes közbeszerzési szabályok alapján bérleti szerződést kötnek. „Természetesen béreltük az elmúlt héten hétfőn igénybe vett repülőgépet is. Hogy ennek mennyi volt a költsége, arról fogalmam sincs róla, de itt erről nyilvántartást vezetnek” – mondta.

A csatorna kikérte az adatokat a külügyminisztériumtól, de azok a Híradó kezdetéig nem érkeztek meg



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



3 Comments

  1. Névtelen
    2021.09.28. 17:13

    lehet hogy egyszer izgalmas lesz

    • Névtelen
      2021.09.28. 17:50

      de többször már soha

  2. Névtelen
    2021.09.29. 14:37

    „Szijjártó a repülős utakról: Ez nekem már nem okoz semmilyen fajta izgalmat”
    Szólj Szájernak, segít rajtad!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük