Szivárványos pólóban volt Vettel, Deutsch Tamás a nácikhoz hasonlította

Miután Vettel szivárványmintás szájmaszkban és pólóban jelent meg a vasárnapi futamon, Deutsch a Facebookon a nácikhoz hasonlította, azt írta „A németek mindig is értettek ahhoz, hogyan kell az aktuális kordivatnak megfelelő píszí szimbólumokat megjeleníteni a sportban”. És ehhez egy képet is kirakott az 1936-os berlini olimpiáról.

Deutsch posztjára az MSZP EP-képviselője, Ujhelyi István is reagált kommentben, úgy fogalmazott: „Tamás, milyen mélyre süllyedtek még, de tényleg? Az esztelen uszítás után most konkrétan lenáciztok egy világbajnokot (bárkit), mert veletek ellentétes véleménye van? Milyen szörnyetegek lettek az egykoron szabad és felvilágosult Magyarországért kiálló fiatal demokratákból…?!”.

A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton korábban az Instagramon állt ki a melegek jogaiért, és posztjában még arra is buzdította magyar embereket, hogy a kormány népszavazásán álljanak ki az LMBTQ-emberek jogai mellett. Nem biztos, hogy a sportoló teljesen tisztában van azzal, hogy a kormány népszavazási kezdeményezése pontosan milyen kérdéseket tartalmaz, vagy azzal, hogy a Fidesz narratívája minderről az, hogy a brüsszeli támadásokat, zsarolásokat és fenyegetőzéseket akarják a lakossággal együtt visszaverni.

Hamilton posztjára a magyar kormányból először Varga Judit igazságügyi miniszter reagált a közösségi médiában: azt írta egyebek mellett, hogy „jómagam a KRESZ-vizsgára nem a sajtóból készültem, hanem tankönyvekből”. Kovács Zoltán pedig azt mondta hogy „talán ez a legaljasabb része annak a kampánynak, amit Magyarország ellen folytatnak, hiszen olyan embereket nyernek meg, akik nem tudnak semmit. Honnan tudná egy Forma–1-es pilóta, hogyan élnek a magyarok, milyen következetesen védi az alkotmány és a magyar kormány a családok és gyermekek jogait?”