Skip to content

Szijjártó: Jöhetnek a beoltott oroszok

Néhány héttel ezelőtt az orosz kormány úgy döntött, hogy engedélyezi a magyar állampolgárok számára a beutazást az ország területére, el is kezdték a vízumok kiadását – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfő reggel a Liszt ferenc repülőtérről jelentkezve.

A külügyminiszter a Facebook-videóján elmondta, üzleti és a turisztikai céllal is lehet Oroszországba utazni, a vízum kiállításának a feltétele, egy negatív PCR-teszt – mondta, majd rátért a friss fejleményekre:

Mi is úgy döntöttünk, hogy holnaptól kezdve engedélyezzük a beoltott orosz állampolgárok beutazását Magyarországra turisztikai céllal is, üzleti célból eddig is lehetett jönni.

A döntést azzal magyarázta a külügyminiszter, hogy a válságot leginkább a turisztikai szektor szenvedte meg, az oroszok számára Magyarország mindig is egy kiemelt utazási célpont volt.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük