A DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapata három szlovák idény után visszatérhet a hazai ligába.

Hétfőn dőlhet el, hogy melyik ligában indul a 2021/22-es évadban a DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapata. A piros-fehérek az előző három idényben a szlovák ligában szerepeltek, köszönhetően annak, hogy 2018-ban a Magyar Jégkorong Szövetség és a Szlovák Jégkorong Szövetség között létrejött egy együttműködési megállapodás, amely azt tartalmazta, hogy milyen feltételekkel csatlakozhat két magyar együttes északi szomszédunk élvonalbeli küzdelemsorozatához. Három esztendővel ezelőtt a DVTK Jegesmedvék mellett a MAC Újbuda indult a szlovák szövetség által szervezett sorozatban, ám utóbbiak az előző évadban már nem vállalták az itteni szereplést. Mivel a két nemzeti szövetség közötti hároméves megállapodás lejárt, új egyezségre van szükség, aminek a főbb kereteit meghatározták a szlovákok, és ennek egyik legfontosabb eleme a csatlakozási díj.

A 2018. június 4-én született kormányhatározat, amely „a Magyar Jégkorong Szövetség a magyar jégkorong sport eredményességét elősegítő sportszakmai program támogatása érdekében szükséges kormányzati intézkedésekről” címet viselte, 600 millió forintot irányzott elő a hazai szövetségnek, hogy finanszírozni tudja a két magyar együttes szlovákiai szereplését. A mostani csatlakozási díj is százmilliókban mérhető, de mivel ehhez az állami költségvetésből ez idáig nem biztosítottak külön forrást a Magyar Jégkorong Szövetség számára, az MJSZ 2021-es költségvetésében pedig nem szerepel ilyen tétel, így tulajdonképpen nincs forrása a csatlakozási díjnak.

Az Észak több forrásból is úgy értesült, hogy a Szlovák Jégkorong Szövetség – információink szerint kétszeri halasztás után – a hétfői napot adta meg mint utolsó határ­időt arra, hogy a csatlakozáshoz kapcsolódó pénzügyi teljesítésnek eleget tudjon tenni az a szervezet, amelyik finanszírozná, hogy újra bevegyék a szlovák ligába a Jegesmedvéket.

boon.hu