Farkas Flórián örök

Újabb öt évre elnöknek választotta a Lungo Drom kongresszusa Farkas Flóriánt. Azt is megígérték, hogy megakadályozzák a baloldal előretörését, és minden erővel fellépnek a bevándorláspárti törekvések ellen.

 

 

Ismét Farkas Flóriánt választotta meg a Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség elnökének a szervezet kongresszusa – közölte a cigány érdekvédelmi tömörülés.

 

A küldöttek ellenszavazat és tartózkodás nélkül, egyhangúlag választották meg újabb öt évre elnöknek Farkas Flóriánt. A szövetség politikai struktúráját a jövőben szervesen kiegészíti egy elnöki koordinációs testület – tették hozzá.

 

„A Lungo Drom meg fogja akadályozni a baloldal előretörését, választási sikerét. Minden eszközzel fel kell lépnünk a bevándorláspárti törekvések ellen és a jóléti társadalmunk megőrzése érdekében!”

 

– írták. Azt is hozzátették: elfogadhatatlannak tartják, „hogy Brüsszel Magyarországra akarja erőltetni a liberális ideológiáját”.

 

Farkas Flórián az elmúlt években nem éppen a roma képviselet erősítésével került be a hírekbe: még ő volt az Országos Roma Önkormányzat elnöke, amikor a szervezet a Híd a munka világába nevű programot folytatta – pontosabban a baj éppen az volt, hogy program nem nagyon folyt. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2016-ban elismerte, hogy visszaélések történtek, és visszafizettette az 1,6 milliárd forint uniós támogatást, igaz, a kormány épp ekkor úgy döntött, hogy 1,3 milliárd forinttal megsegíti a szervezetet. Az EU Csalás Elleni Hivatala, az OLAF arra jutott, hogy a programban semmilyen munka nem folyt, a magyar hatóságok pedig eddig öt embert hallgattak ki gyanúsítottként, de Farkas Flórián, aki a programban kötött szerződések nagy részét aláírta, nincs köztük.