A Mi Hazánk nagyon antiszemita

A koronavírus jó táptalajt is nyújtott az összesküvés-elméletek gyártóinak, akik a olyen elképzeléseket terjesztettek, hogy a vírus okozói a zsidók, akik ártani szeretnének az emberiségnek a vakcinákkal. Ugyanígy az említett időszakban bevezetett 5G telekommunikációs rendszerrel kapcsolatos álhírek középpontjában is hasonló elméletek álltak: a mobilinternet technológiát egy „Cionista Világösszeesküvés” népirtásra fogja használni.

Félix Anikó elmondta azt is, a gyűlöletbeszéd kategória elkövetői leggyakrabban a Mi Hazánk mozgalomhoz köthetőek voltak. A közéleti antiszemitizmus kategóriában (amikor egyes történelmi eseményeket a zsidóság szempontjából aggályos módon mutatnak be, vagy nyíltan antiszemita személyek kapnak közéleti elismerést) felülreprezentált volt a kormányzat és a kormányközeli média.

„Soros György ellen például évek óta egy olyan kampány folyik, amely antiszemita sztereotípiák és összeesküvés-elméletek bizonyos meghatározó elemeit is tartalmazza.”

Erre jellemző eset a tavaly novemberben megjelent, Demeter Szilárd által írt, a Szájer ügy árnyékában feledésbe merült cikk is, amelyben a Petőfi Irodalmi Múzeum „Soros György gázkamrájának” nevezete Európát.https://merce.hu/2021/07/21/mazsihisz-a-magyar-tarsadalom-felulmulja-gyulolkodesben-az-europai-atlagot/

Fotó: Miskolci Mi hazánk politikusok