Skip to content

Orbán megfutamodott… A kormány visszavonta a rendeletet, amivel megtiltotta a civil szervezetek névtelen támogatását

A kormány a jelek szerint teljesen letett az ötletről, nem kéri a nagyobb összegek befizetőinek a nevét sem.

Törölte a kormány a civil szervezetek adományozóinak bejelentési kötelezettségét. Egyszerűen nem kell bejelenteni semmit a péntek este megjelent rendeletmódosítás szerint.

A július 1-től bevezetett szabály tehát csak két hétig élt, a gyakorlatban nem volt idő alkalmazni. A civil szervezetek tiltakoztak, mert a név szerinti bejelentés megfélemlíthette volna az adakozókat, ha az állam számon tartja, kit támogatnak. Orbán Balázs miniszterelnökségi államtitkár ezután bejelentette, hogy csak az 500 000 forint fölötti adományozókat kell majd megnevezni. De mostanáig nem történt semmi.

A kormány a jelek szerint teljesen letett az ötletről, nem kéri a nagyobb összegek befizetőinek a nevét sem. Ez szombattól hatályos.

A rendelet egyébként a kormányhoz közel álló alapítványokra is vonatkozott volna, nekik is elő kellett volna állniuk az adatokkal. Köztük a felcsúti focicsapatot működtető „A Felcsúti Utánpótlásért Nevelésért Alapítvány”, amely 2011 óta már majdnem 28 milliárd forint támogatást kapott.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Egy hozzászólás

  1. tóni bátyátok
    2021.07.17. 07:17

    Majmok! Következményekre nem gondoltok? Törököt fogtatok! Öngólt rúgtatok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük