Az elmúlt napokban megjelent egy interjú hivatali elődömmel. Ebben az interjúban ismételten súlyos vádakat fogalmaz meg Miskolc kilenc évig szolgáló, és azóta elhunyt polgármesterével, Kriza Ákossal összefüggésben. Nem először teszi. Nem a jövőjét, a múltját teszi tönkre, amikor ilyen típusú vádakat híresztel.
Nem tudom az okát, és nem is szeretném megérteni, de egyben biztos vagyok: Kriza Ákos mindig, erején felül, évtizedeken át egy súlyos betegség árnyékában szolgálta hazáját és a miskolciakat. Büszke vagyok rá, hogy kollégája és harcostársa lehettem. Méltán nyerte el kétszer a miskolciak bizalmát és bizonyított.
Egy halott emberbe belerúgni morálisan elfogadhatatlan. A miskolci baloldal részéről – politikai okokból – felülni erre és látszólagos tőkét kovácsolni, méginkább elfogadhatatlan. Bízom benne, Miskolc felelősen gondolkodó, jóérzésű politikusai nyilvánosan elhatárolódnak ezektől a megszólalásoktól, beleértve Miskolc jelenlegi polgármesterét.
A mi politikai közösségünk ebben is egységes, egyetlen célunk hazánk, megyénk és városunk szolgálata – ebben pedig rendíthetetlen és minden külső befolyástól mentes.
A lelkiismeretével pedig majd mindenki elszámol. Mert egyszer mindenkinek el kell.