Miskolc. Megújult, megszépült a szülészet

Dr. Révész János, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház főigazgatója elmondta: a 2017-ben indult családbarát programnak köszönhetően 2018-tól kezdődően több szervezeti egység újult meg az intézményben: a Neonatális és a Perinatális Intenzív Centrum (NIC, PIC), valamint a Szülészeti és Nőgyógyászati Osztály gyermekágyas részlegei, illetve szülőszobái. „A kórház Szülészeti és Nőgyógyászati Osztálya kapacitásban az elsők között van, a születések számát tekintve a második helyen áll, ­infrastrukturális tekintetben pedig a legjobb feltételekkel rendelkező osztály az országban.”

Az intézmény 400 millió forintot fordított a családbarát és családközpontú betegellátás infrastrukturális feltételeinek kialakítására – hangsúlyozta Breitenbach Sándor műszaki igazgató.

Dr. Nagy Gábor centrumvezető főorvos elmondta: a pozitív szemlélet, valamint a családok intimitásának biztosítása és fenntartása, egyben a szülések számának emelése érdekében alakították ki az egyágyas szülőszobákat.

Dr. Farkas László megbízott osztályvezető főorvos kiemelte: a felújítások révén megteremtődtek annak lehetőségei, hogy biztosítani tudják mindazokat a körülményeket, amelyek magukban hordozzák a természetes szülés alternatíváinak összes lehetőségét.

boon.hu