Skip to content

Kormányinfón igyekezte megtudni Gulyás Gergelytől, hogy egészen pontosan mit jelent a homoszexualitás népszerűsítése, de Gulyásnak ezt nem sikerült definiálnia

Kormányinfón igyekezte megtudni Gulyás Gergelytől, hogy egészen pontosan mit jelent a homoszexualitás népszerűsítése, de Gulyásnak ezt nem sikerült definiálnia

Még mindig nem tudni pontosan, hogyan lehet betartatni a törvényt, de a Barátok közt néhány képkockája talán kiderítheti.

Már a melegellenes törvény hatályba lépése után, július 12-én sugározta az RTL Klub a Barátok közt egy olyan epizódját, amelyben két nő megcsókolta egymást – szúrta ki a port.hu.

A sorozat Szekeres Dorkája és a barátnője, Hédi csókolták meg egymást néhány másodperc erejéig. Az epizód 12-es korhatárbesorolással került adásba nem sokkal délután 5 óra után, azonban a június 15-én elfogadott törvény értelmében tilos a homoszexualitás ábrázolása a 18 éven aluliak számára. A port.hu úgy tudja, hogy az epizódot márciusban, jóval a törvény felbukkanása előtt forgatták le, azonban felteszik a kérdést, hogy a leszbikus képkockák miatt vajon indokolt lett volna-e a 18-as karika az adás alatt. Könnyen lehet, hogy a hétfői jelenet alapján dől majd el, mi az, ami átmegy és mi az, ami nem – teszi hozzá a lap. Konkrétumokat ugyanis még mindig nem tudni a törvénnyel kapcsolatban, a 444 a legutóbbi Kormányinfón igyekezte megtudni Gulyás Gergelytől, hogy egészen pontosan mit jelent a homoszexualitás népszerűsítése, de Gulyásnak ezt nem sikerült definiálnia.

A fent említett Barátok közt-epizód egyébként elérhető az RTL Moston is.

Korábban egyébként az RTL Klub is közleményben tiltakozott a homofóbtörvény ellen, akkor azt írták, számukra kiemelt fontosságú a családok és a gyermekek védelme, nemcsak műsoraiban, de társadalmi szerepvállalásában is. „Azt is valljuk azonban, hogy fontos európai érték a sokszínűség és a tolerancia, ezért aggasztónak tartjuk, hogy egy múlt héten beterjesztett törvénytervezet súlyosan sérti a szólásszabadságot, valamint az emberi jogok és alapvető szabadságok védelméről szóló európai uniós egyezmény diszkrimináció tilalmáról szóló rendelkezéseit is.” Július elején már azonban őket is utolérte a törvény: a 23 éve futó, de hamarosan lezáruló Barátok Közttől búcsúztak volna két villamosmegállóban a sorozat Nagy Tóbiásának és Asztalos Kristófjának esküvői fotójával, de a törvény nyomán el kellett takarniuk a képet. A fotó felett az alábbi felirat állt:

Mindig emlékezni fogunk, hogy a család az család. 2018.

A csatorna a képet az alábbi szövegre cserélte ki a javított plakátokon:

A Parlament által 2021. június 15-én elfogadott […] reklámtörvény […] értelmében ezen a Barátok Közt hirdetésen megjelenő, egy 2018-as epizód jelenetét ábrázoló kép már nem kerülhet bemutatásra, mert homoszexualitást jelenít meg és a hirdetés 18 éven aluliak számára is elérhető ezen a helyen.

A szombaton véget érő Barátok közttől ebben a cikkünkben búcsúztunk a sorozat két kreatív producerével, Ondruss Ilonával és Kalamár Tamással:



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük