Skip to content

 A Sinopharmmal oltottak 24 százalékánál nem alakult ki védettség

A Sinopharm oltóanyag esetében a tesztelésben részt vevő, az oltásukról nyilatkozó 60 év felettiek 23,90 százalékánál nem volt elegendő IgG típusú neutralizáló antitestek a vérkeringésben – közölte a Fővárosi Önkormányzat kedden az ingyenes antitestvizsgálatukról kiadott közleményben, amiben részeredményeket közöltek.

A közlemény szerint az AstraZeneca, a Moderna és a Janssen vakcinái esetében minden oltottnál kialakult védettség, azonban ebből a három oltóanyagból adtak be a legkevesebbet a vizsgáltaknál. Pfizeres oltásnál két embernél nem találtak antitestes védelmet, míg a Szputnyik V esetében 7-nél.

A sinopharmos minta volt a legnagyobb, 1230 oltottból, 294-nél nem alakult ki az antitestes védettség. A részletes táblázat:

© Fővárosi Önkormányzat

Azt hangsúlyozták, hogy az 1760 értékelhető vizsgálat – a  résztvevők véletlenszerű kiválasztásának, illetve a súlyozás hiányában – nem képvisel a hatvan év feletti budapestiek vonatkozásában reprezentatív mintát.

A Fővárosi Önkormányzat az elmúlt hét elejétől ingyenesen lehetőséget biztosított 60 év feletti budapesti lakosok számára koronavírusantitest-tesztelésre. Összesen 18 ezer darab szűrésre való lehetőséget adott a kerületi önkormányzatoknak.

A tesztelés során vénás vérből vett mintából, az ABBOT diagnosztikumokat gyártó cég által forgalmazott SARS-CoV-2 IgG II Quant Assay teszt módszer alkalmazásával, szerződött külső laboratórium végezte el a vizsgálatokat. A tesztelésre jelentkezők önkéntesen adhatták meg az oltottságukra vonatkozó adatokat, amely alapján az 1798 vizsgálatból 1760 esetben értékelhető ki részletesen az eredmény.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának tudományos hírekkel is szolgáló Facebook-oldalát.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



20 Comments

  1. Névtelen
    2021.07.14. 07:34

    A kormány a legálságosabb húzása az, hogy azt merik mondani hogy a „vakcinákkal a gyártói előírásokat követték”. A kínai Sinopaharm esetén még a kínaiak SEM JAVASOLTÁK 60 ÉV FELETTIEKNEK. Ennek ellenére több 100 ezer ember ebből a korosztályból került ki!!!!

    4
    1
    • Névtelen
      2021.07.14. 08:58

      Patkánykormánytól mit vársz?

      • Névtelen
        2021.07.14. 10:31

        a szivárványos moslékostól mit vársz?

        nem reprezentatív, de ócsárolni lehet vele

        meg is teszik.

        2
        4
        • Névtelen
          2021.07.14. 11:55

          1760 mintát vettek az 5.5 millió beoltottból. Nagyon is reprezentatív. De mit is mondok neked, életedben nem tanultál statisztikát és egyetemi szinten valszámtant.

          3
          1
          • Névtelen
            2021.07.14. 15:31

            Nem bizony! 😂😁😂🤣😂

            Ja, és írd át a cikket

            „Azt hangsúlyozták, hogy az 1760 értékelhető vizsgálat – a résztvevők véletlenszerű kiválasztásának, illetve a súlyozás hiányában – nem képvisel a hatvan év feletti budapestiek vonatkozásában reprezentatív mintát.”

            Ja, és szólj Merkelynek is.

            „Merkely Béla azonban kiemelte: az antitestszint meghatározásának a védettség kimutatására nincs értelme. Azt mondta: nagyon heterogén a különböző laborokban levett vérminták vizsgálatainak érzékenysége, és az amerikai élelmiszer- és gyógyszerfelügyeleti hatóság (FDA) sem ajánlja ezt a módszert.

            A Semmelweis Egyetem orvosszakmai véleménye ugyanakkor továbbra is az, hogy az egyes vakcinák hatásosságának mértéke csak az oltást követően fellépő fertőzések, megbetegedések, kórházi felvételek és halélesetek számának alakulása alapján határozható meg. „

        • Névtelen
          2021.07.14. 11:58

          A kínaival oltottakat fideszeseknek harmadik oltás helyett a következő szavakat küldöm megnyugtatásul:”Kásler: A Tízparancsolat majdnem tökéletes népegészségügyi program”

          • Névtelen
            2021.07.14. 15:37

            Nocsak! Kiszabadultál Horváth Ágica após kórtermi széfjéből?

            A pfájzerrel oltott vérkomcsiknak harmadik oltás helyett a következő szavakat küldöm megnyugtatásul: Csak a felsőbbrendű internacionalista/globalisták kaphattak Pfizert.

            1
            1
          • Névtelen
            2021.07.14. 15:50

            Széfhasználatba nem haltak meg 30000 en, koronavírusban meg igen leginkább a félbolond kaslernek, müllernek meg a pörköltös gazdádnak köszönhetően..

            2
            1
          • Névtelen
            2021.07.15. 10:50

            Ki mondta, Timcsike, Kabul rózsája?
            Minden második gyerek éhezik.
            állításának igazolására most keres gyermekorvosokat.

            „csak annak a többlet halálozásnak hiszek, amit én hamisítok”

            A fejlett, haladó, progresszív Nyugat a hullámok végén ír hozzá halottakat, mi meg írunk hozzá élőket.

          • Névtelen
            2021.07.15. 10:53

            Tudjuk!
            „Könyvének első érdekes megállapítása alapján akár koronatanú is lehetne a költségvetési adatok meghamisítása miatt indított eljárásban egykori főnöke, Gyurcsány Ferenc ellen. Azt állítja ugyanis, hogy a valós számokat a 2006-os második forduló utáni napon „a győztes párt frakcióvezetője, Lendvai Ildikó, reggel nyolckor tudta meg a miniszterelnöktől. Őt kilenckor követte (a miniszterelnöknél, majd rosszullétben) a koalíciós partner pártelnöke, Kuncze.” Állításának igazolására egy jegyzőkönyvet idéz, amit az SZDSZ koalíciós delegációja rögzített néhány nappal később: „A Pénzügyminisztérium félrevezette a frakciókat, nem tárta fel a reális helyzetet.”

            Hamar kiderült, hogy a legnagyobb elvonások az egészségügyben lesznek, Molnár Lajos megnyugtatta a szocialistákat, a reformhoz nem kell pénz, sőt megtakarításokkal jár majd. Az eskütétele utáni első személyes találkozóján Gyurcsánnyal néhány nőgyógyász letartóztatása is felvetődik ötletként, hogy megfélemlítsék az orvosokat, és letörjék a megszorítások miatti ellenállást.

            „Nem kellene példát statuálni, követni az akkori pozsonyi példát?”- fordult hozzá a kormányfő. „Pár nappal korábban a magyar sajtó is közölte a hírt, hogy szülésért előre kért hálapénz átvételekor a rendőrség letartóztatott egy pozsonyi nőgyógyászt a rendelőjében. Én ezt nem tartottam szükségesnek” – idézi fel válaszát Molnár.”

      • Névtelen
        2021.07.14. 10:35

        Ezt:
        „Mintegy 1200 jelentkezőnél végezték el a Semmelweis Egyetemen június 15-én meghirdetett térítésmentes koronavírus ellenanyagszint-vizsgálatot korábban negatív ellenanyagszinttel rendelkezőknél. A főváros 1760 értékelhető eredményből vonta le következtetéseit.

        A Semmelweis Egyetem közleménye szerint náluk mind az öt, Magyarországon használt vakcina hatására létrejött ellenanyagszintet vizsgálták a Roche cég SARS-CoV-2 vírus S protein RBD doménnal – vagyis a vírus terjedéséért felelős fehérjével – szembeni antitestek kimutatására szolgáló teszttel.

        Az egyetem szerint a vizsgálat az esetek 88 százalékában pozitív eredményt adott, vagyis a korábban negatívnak mért személyek 88 százalékának van kimutatható és elegendő szintű vírusellenes ellenanyaga.”

        1
        1
        • Névtelen
          2021.07.14. 11:57

          88% nak van ellenanyag a szervezetében azaz 22% nem védett. Sinopharmnál pedig nincs sejtes immunitás.

          1
          1
          • Névtelen
            2021.07.14. 13:15

            Ez a matek magas nekem

          • Névtelen
            2021.07.14. 15:25

            Az nem érdekes! Melyik gyógyszer előállító termékét szeretnéd lejáratni? Meghívnak konferenciára, sokat repkedhetsz, kerozin használattal véded a Földet.

            Bízzál a találékonyságban.

            ” Egy liverpooli iskola arra figyelmeztette a szülőket, hogy figyeljék gyermekeiket az otthoni Covid-gyorstesztek végzésekor. Kiderült ugyanis, hogy üdítővel hamis eredmény érhető el.
            A turpissággal a fondorlatos diákok olyan hivatalos igazolásokhoz jutottak azzal, miszerint a gyorsteszt szerint Covid-fertőzöttek, ami lehetővé tette számukra, hogy ne kelljen iskolába járniuk.

            A GATEACRE ISKOLA E-MAILBEN RIASZTOTTA A SZÜLŐKET, HOGY GYERMEKEIK RÁJÖTTEK: A KÓLA VAGY A NARANCSLÉ POZITÍV EREDMÉNYT MUTATHAT KI AZ OTTHONI GYORSTESZTEN.

            A járvány kezdetén széles körben az érzékenyebb és pontosabb PCR-teszteket alkalmazták a vírus kimutatására. A minta feldolgozásához azonban laboratóriumra van szükség. Az úgynevezett laterális tesztek (lateral flow test) ezzel szemben nem igényelnek költséges laboratóriumot, az eredmény viszont fél óra alatt kimutatható. Az LFD-gyorsteszteket általában a tünetmentes esetek azonosítására használják.”

          • Névtelen
            2021.07.15. 09:17

            összesen 110%

          • Névtelen
            2021.07.15. 10:45

            nem zavarja, csak a kormányt akarja mocskolni.

            Azt is mondták, hogy a kínai semmire sem jó. Ehhez képest a 88% nem rossz.

  2. Névtelen
    2021.07.14. 07:36

    Azzal a háziorvossal mi van aki megtagadta a kínai vakcina beadását a betegeinek? Mert az idő őt igazolta.

    3
    1
    • Névtelen
      2021.07.15. 11:00

      Meg Molnárt
      „A miniszter három szakembert kért fel a valóban túl sok ágyból álló magyar kórházak átalakításának megtervezésére. Azt azonban nem fogadta el, hogy ahol elvesznek, ott adni is kell valamit, például erősítsék meg a járóbeteg-ellátást, fejlesszék rögtön az egynapos sebészetet. Ennek híján óriási volt az ellenállás, és csaknem lázadás tört ki az MSZP képviselői között is.

      Gyurcsány engedett, Molnárt sarokba szorították – a szocialista városokban levő kórházak ágyakat kaptak az ellenzéki vezetésű önkormányzatok kárára. A volt miniszter mentegetőzik, azt állítja, a törvény „annyira gúzsba kötött, hogy tíz-húsz ágyra sem kaptam szabad kezet… Ha nem lett volna a lovasberényi csata, ma nem kellene arról vitázni, hogy még több aktív kórházat kell bezárni” – idézi fel a kormányüdülőben tartott egyeztetést.

      Érdekes részletek derülnek ki a minisztersége alatt bezárt Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetről (OPNI) is. Hetekkel a 2006-os parlamenti választások előtt rosszul lett Bella István költő, Molnár lányának apósa. A miniszter személyesen kérte meg Nagy Zoltánt, az OPNI főigazgatóját, hogy vizsgálja meg a költőt. Szomorú a diagnózis, gyógyíthatatlan daganat. Gyors, életmentő műtétet hajtottak végre az Amerikai úti agysebészeten, az OPNI-ban pedig külön szobát biztosítottak neki.

      „Egyedül volt a szobában, felesége maradni akart mellette, nem lehetett. Majd kora reggel kiszállt az ágyból, de rögtön elesett. Koponyaűri vérzés.” Molnár felrója, hogy amikor a feleség külön nővért kért a haldokló mellé, azt mondták, „ezres lenne alkalmanként, zsebbe”. A költő a kórházban halt meg néhány hét múlva. „Emléktáblája ne az OPNI falán legyen” – írja a politikus indulatosan. Az OPNI-t megszüntették, ám Molnár Lajos ezért sem vállalja a személyes felelősséget, s könyvében tagadja, hogy köze lenne a döntéshez.”

  3. Névtelen
    2021.07.14. 10:15

    Sima ügy . A nyugati vakcinák mind jók, a keletiek mind rosszak.
    Tessék beleverni a bengát a beoltottakba.

    1
    3
  4. Névtelen
    2021.07.14. 10:27

    75%-ban nem. 😂🤣😁

    Ez ám a „statisztika” . Képzeld 4 Janssen oltás és 100%

    ja, hogy „célzott”-an sinopharmos oltott az 1230 fő volt, az 1760-ból.

    1
    3

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük