MERT NINCS ANNÁL NAGYOBB KITÜNTETÉS. Ezek mennek a Facsén
…tatami szél, beszól…
…vagyok, aki vagyok, 57 éve judoka, 45 éve judo edző
Több ezer tanítvány közül ma 8 edző-Hajtós Bertalan, Kálmán Tibor, Horváth Tamás, Zakar Csaba, Gazda Miklós, Kiss Tibor, Csoma Gábor, Ipacs Tamás…- és DAN kollégium elnökhelyettes Járdán Tamás. Olimpikonok és válogatott judokák nevelőedzője ( kétszeres Kiváló Nevelőedző)- Hajtós Bertalan, Király Anita, Csoma Gábor, Kovács Péter…Tóth Máté Miron
Egy epizód: 1981 Ifi CSB I. hely, Ifi OB: 3 Arany: Kántor László, Hajtós Bertalan, Balogh Győző, 3 Bronz érem: Rózsa József, Szabó Róbert, Váncsodi Attila és még serdülőknél 3 Ezüst érem
Sportiskola alapító, Miskolc 1998 Fürjész István, Gecsei László,Flórusz János, Nagy József
Sportegyesületek létrehozása: BAZ megyében Miskolcon kívül számtalan helyen változó sikerrel (Szikszó, Halmaj, Onga, Kisgyőr, Ózd, Kazincbarcika, Edelény) és Angliában Grays városában Pásztor Zsolt unokatestvéremmel.
2020-21-ben az MJSZ Esélyegyenlőségi programjában még több mint 150 tanulót oktattam-neveltem „szegregált” iskolákban -köztük diákolimpiai és OB bajnok-érmes judokákat- mely program megszűnt. Mára anyagi és mentális erőm kimerülve a JUDOJO Edelény SE maradt. Itt OB érmeket begyűjtő tanítványaim a minap két hét napközis tábor után 15 judoka 6 és 5 kyu, két judoka 3 kyu vizsgát teljesített sikeresen.(…volt tanítványaim-regionális DAN kollégium vizsgáztatói- bírálták el az általam felkészített judokák vizsga-gyakorlatát)
Van az MJSZ-nek egy Magyar Judóért Érdemérem adományozó szerepe…én még itt nem kerültem szóba.
A DAN Kollégiumnak van adományozási lehetősége, itt mint ma is aktív edző, a 47 évem alapján 3 Dan, amit kiérdemeltem???
Nem kis fejtörést okozott, hogy mindezt leírjam…és nem is biztos, hogy kiérdemelném az elismeréseket, mint ahogy azt megkapták mások, pl több volt tanítványom is.
…én kérek elnézést, MERT NINCS ANNÁL NAGYOBB KITÜNTETÉS MIKOR VOLT TANÍTVÁNYAIMMAL TALÁLKOZVA ,MEGLAPOGTATJUK EGYMÁS HÁTÁT.
Nagy József