Az „nbkettes” politikus is gyorsan Szijjártó után sietett: ki a büdös fene ez az UEFA, és mit képzel magáról?!

Szijjártó Péter után még egy fideszes képviselő, Budai Gyula is dühösen reagált amiatt, hogy az megbüntette az országot a szurkolók diszkriminatív megnyilvánulásai miatt. Az UEFA három zárt kapus mérkőzésre büntette Magyarországot, a harmadikat azonban két évre felfüggesztette. A Magyar Labdarúgó-szövetségnek ugyanakkor közel 36 millió forintos bírságot is meg kell fizetnie. Budai Gyula emiatt melegebb éghajlatra küldte a labdarúgó szövetséget. Többek között ezt írta:

„De most tényleg, ki a büdös fene ez az UEFA, és mit képzel magáról?!

Döntött a «méltóságos» UEFA a magyar nemzeti 11-ről! Három zárt kapus hazai mérkőzés, a magyar szurkolók «diszkriminatív» viselkedése miatt!! Ez meg mi a fenét jelent? Ja, értem, a magyar szurkolók miatt játszott formán kívül a francia válogatott, vagy bénázott a német sztárok nagy része a magyarok elleni sorsdöntő müncheni mérkőzésen!!?”

Vagy talán mégis a Marriott szálloda volt a hibás, hogy a francia Paul Pogba rosszul játszott Magyarország ellen? – teszi fel a költői kérdést. Azt írja, a franciák és a németek «rohadt» gyengék voltak és nem bírtak a szerinte lesajnált magyarokat. Jön a megoldás, ha nem bírunk a magyar csapattal, intézzük el a szurkolókat! Ügyes – folytatja.

„Na és «kedves» UEFA azért ki volt a hibás, hogy Münchenben a magyar himnusz alatt egy elmebeteg berohant szivárványos zászlóval?? Ki volt a hibás a BLM -es térdelések miatt az EB-n? Ki volt a hibás a magyar szurkolók müncheni vegzálása miatt?? Megmondom, hát te voltál «kedves» UEFA a hibás, és ezért én 5 (öt) évre eltiltalak minden európai labdarúgó esemény szervezésétől, mert alkalmatlan vagy, hogy az európai focit képviseld.”

Ha nem tetszik a döntése a szövetségnek, el lehet tolni a bringát – üzente a szövetségnek közösségi oldalán a politikus. Nyers stílusától nem először volt hangos a sajtó, többek között például pénzbüntetésre ítélték 2012-ben, Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc jelentették fel személyükhöz fűződő jogaik megsértése miatt.