Skip to content

Felfüggesztették Berki Krisztián egykori ügyvédjét

Az ügyvéd neve mellett már az inaktív státusz szerepel.

Felfüggesztették a tevékenység gyakorlása alól azt az ügyvédet, akit azzal gyanúsítanak, hogy több száz millió forintot csalt ki társaival egy vállalkozótól – számolt be a Telex.

A Magyar Ügyvédi Kamara (MÜK) ügyvédkeresőjében az ügyvéd neve mellett az „inaktív” státusz szerepel. A cikk szerint ő képviselte Berki Krisztiánt, Galambos Lajost és Gáspár Győzőt is.

Az ügyvéd 2021. július 8-tól 2022. január 8-ig fel van függesztve a tevékenység gyakorlása alól – közölte a lappal Tóth M. Gábor, a budapesti kamara elnöke.

Köze lehet a felfüggesztéshez annak az ügyhöz, ami még májusban pattant ki. Akkor a Központi Nyomozó Főügyészség arról számolt be, hogy egy férfi 2019 szeptembere és 2020. márciusa között több társával – köztük két ügyvéddel – egy vállalkozótól azzal az indokkal kért körülbelül 800 millió forintot, hogy abból Pintér Sándor belügyminiszternek, rendőröknek, NAV-osoknak és más hivatalos személyeknek kell fizetni, hogy a vállalkozó ellen ne induljon adóhatósági és büntetőeljárás.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük