Utódokat kell nemzeni, hogy ellensúlyozzuk a nyugati dekadenciát, valamint az Európán kívülről induló bevándorlást…

A magyar jogszabály ugyanakkor abból is fakad, hogy Kelet-Európa nagyon fél a demográfiai hanyatlástól, a nemzethaláltól. A természetes fogyás, illetve a fiatalok kivándorlása folytán ezek a népek már most is a lélekszám csökkenésével küzdenek. Hogy elkerüljék a végzetet, a gyerekszülést hazafias kötelességgé nyilvánítják.

Utódokat kell nemzeni, hogy ellensúlyozzuk a nyugati dekadenciát, valamint az Európán kívülről induló bevándorlást, mivel utóbbi (állítólag) azzal fenyeget, hogy odalesz a nemzet, miután a jövevények általában sok gyereket hoznak világra. Ezen az optikán keresztül a melegség a kollektív halállal ér fel. A történelem végét jelenti. Bátorítani vagy akár csak eltűrni nem egyszerűen Isten törvényét sérti, hanem bűn a nemzettel szemben.

Ily módon viszont már jobban meg lehet érteni, miért kicsi az esélye, hogy az unió megbünteti Magyarországot, már túl Emmanuel Macron, Ursula von der Leyen és főleg a holland kormányfő őszinte jajkiáltásán. A maga brutálisan nyílt formájában megmutatja azt az egész Európában közkeletű felfogást, ami felelősnek tartja a melegséget a nemzeti kötelezettség felpuhulásáért és a halálösztönért. Mindkettő tökéletes ellentéten van a nacionalizmus életerejével és férfiasságával – mutat rá Jean-Yves Camus a Charlie Hebdoban.https://hvg.hu/360/20210703_Charlie_Hebdo_Nacionalista_homofobia_Magyarorszagon