Skip to content

Tiltakozik a Mazsihisz a judapestező Bíró László indítása miatt

A Mazsihisz szerint a kirekesztő eszméket valló embereknek a magyar közéletben csak politikai múltjuk, de jövőjük nem lehet.

Közleményben tiltakozik a Mazsihisz a korábban rasszista és antiszemita megjegyzéseket tevő jobbikos politikus, Bíró László indítása miatt. A Jobbik vasárnap közölte, hogy az előválasztáson Bírót indítja, aki a tavalyi időközi választáson Koncz Zsófia fideszes jelölttől kapott ki.

A szervezet elnöke, Heisler András azt írta, nem avatkoznak pártpolitikai kérdésekbe, de határozottan tiltakoznak az ellen, hogy antiszemita nézeteket valló politikusok jelenjenek meg a közéletben.

A Mazsihisz már a tavalyi időközi választás előtt is jelezte, hogy Bírót a korábbi antiszemita megjegyzései miatt méltatlannak tartják a választók képviseletére. „Akkor abban reménykedtünk, hogy őt a továbbiakban már csak múlt időben lehet majd említeni. Meggyőződésünk, hogy a kirekesztő eszméket valló embereknek a magyar közéletben csak politikai múltjuk, de jövőjük nem lehet” – zárják a közleményt.

A politikus korábban “tetűcsúszdásoknak” nevezte az országba érkező izraeli turistákat, de judapestként emlegette egyszer kommentben Budapestet is.

Ugyan bocsánatot kért kijelentéséért, és az ellenzéki pártok beálltak mögé, Gyurcsány Ferenc DK-elnök és Fekete-Győr András Momentum-elnök is hangoztatta kifogásait. Az időközi választási kampány alapján borítékolható volt, hogy ha Bíró bejut a parlamentbe, a Fidesz végig nácizta volna.

 



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



4 Comments

  1. Névtelen
    2021.06.28. 21:42

    Butaság minden, ami ezzel a témával kapcsolatos, mert az országban van berendezve a biblia teljes egésze, ami a sivatagban van, csak külső látszat. Itt van rima Jeruzsálem sátán népével, Ádám és Éva népével, romániai Talmuddal, Hunnia börtönnel, amelyik megteremtette őket. A barakkosok nem mondanak igazat, ezt rejtik rasszizmus alá és támadnak. Ezt valamennyien tudják. Miért tilos elmondani, hogy melyik nép mit tett az emberiség ellen? Ezért büntetni hogy is lehetséges? Csak igazat kell beszélni a bibliájuk alapján, hogy még a háztetőkről is az igazat hirdetik, minden tettük napvilágra kerül. Mikor a miskolci bölcsés egyetemet héber nyelvvel megnyitották Gyárfás Ágnessel az élen, már gond volt. Ugyanúgy, mint egykori történelem ismétlésekor a budhista egyetemnél. De valamiből meg kell élni mindegyiknek, a felvett vallásból és a régi elméletekből, akkor is, ha világtörténelmi apokalipszis részeiként ismételték, végtelenségig lehet időt húzni és gazdagodni.

  2. Névtelen
    2021.06.29. 06:53

    Javaslom a Mazsihisz számára, hogy szentbeszédeit Zummer Fülöp (SSzikszai Péter) munkásságából állítsák össze. Vagy öntsék le magukat szentelt vízzel.

    1
    2
  3. névtelen
    2021.06.29. 21:53

    Ki a szar az mazsifisz?
    És miköze a más közéhez?

  4. Névtelen
    2021.07.01. 14:11

    De hát a Jobbik már nem is szélsőjobboldali fasiszta párt. Szakított a múltjával, „mint az közismert”… 🙂 🙂 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük