Skip to content

Bíró Lászlót indítja a Jobbik a borsodi előválasztáson

Bíró antiszemita és rasszista kijelentéseket tett évekkel ezelőtt, támogatása miatt össztűz zúdult az ellenzékre az időközi választáson.

Ismét Bíró Lászlót indítja a Jobbik a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6-os választókerületben, Szerencs térségében az előválasztáson. Bíró tavaly az időközi választáson is elindult a fideszes Koncz Zsófiával szemben, de kicsivel vesztett.

Bírót a teljes ellenzék támogatta az időközin annak ellenére, hogy a politikus évekkel ezelőtt durván rasszista és antiszemita megjegyzéseket tett. Bíró ezért elnézést kért ugyan, de Gyurcsány Ferenc DK elnök és Fekete-Győr András Momemtum elnök is elhatárolódott tőle, utóbbi szerint ilyen jelölteket nem állíthat ki az ellenzék. Ha viszont Bíró megnyeri az előválasztást, nem lesz más lehetőségük, mint ismét beállni mögé.

A Fidesz élesen kritizálta Bírót, várható volt, hogy bekerülése esetén végig náciztak volna.

hvg.hu



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



2 Comments

  1. Névtelen
    2021.06.28. 12:49

    A Bííró név itt három lépcsőháznyi iszonyatával a család régi áldozóinak van berendezve, még akkoriban egy romániai bírót jelentett. Onnan indultak. Szerintem pontosan tudják, mint sokan mások, mi is történt az elmúlt 130 év alatt.

  2. névtelen
    2021.06.28. 23:34

    Bár én a Jobbikra szavazok elég régen, nem hiszem, hogy erre a Bíróra szavaznék.
    Rossz döntés Jakab Peti!
    A beszéde alapján ez a kép alakult ki:
    Szerintem primitív, közönséges a pasas, megrémülök, hogy ez lenne a parlamantbe!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük