Minőségi szellőzőrács kandallóhoz

 

Amikor felmerül a kérdés, hogy milyen fűtésrendszer mellett tegyük le a voksunkat, sokan egyből a légfűtéses kandallót választjuk. Ezen nem is lehet csodálkozni, hiszen ez egy rendkívül látványos, dekoratív módja a megfelelő fűtéstechnika kialakításának. A fűtési szezonban mi sem kellemesebb, mint látni, hallani a tűzcsóvák különleges „táncát”. Ugyanakkor technikailag is megfelelő rendszert kell kiépíteni, hogy a kandalló működése kielégítő legyen. Többek között a szellőzőrács kialakításáról sem szabad megfeledkeznünk.

Légfűtéses kandallók kialakítása

Amennyiben légfűtéssel működő fűtésrendszert szeretnénk kialakítani, tudnunk kell néhány fontos dolgot. A köztudatban él egy téves elképzelés, miszerint a légfűtéses kandallókkal csak egy helyiséget lehet felfűteni. Ez messze áll a valóságtól, hiszen ezeket a berendezéseket is lehet alkalmazni elsődleges fűtőrendszerként. A működtetésükhöz légcsatornákat kell kialakítani, ami azt jelenti, hogy szellőzőrács elhelyezésére is szükség lesz. A rácsok szerepe, hogy lehetővé tegyék a felmelegített levegő áramlását. Ennek köszönhetően tudjuk eljuttatni a meleget a lakás több pontjába, ezzel egységes fűtési teljesítményt generálva a lakótér egészében. Nem mindegy, hogy milyen hosszúságú, keresztmetszetű légcsatornákat alakítunk ki, és ennek megfelelően a megfelelő szellőzőrácsok kiválasztása is igényel némi szaktudást. A feladatot érdemes hozzáértő szakemberre bízni, aki szakszerűen és biztonságosan építi ki a rendszert.

Egy fontos alkatrész: a kályhacső

Amikor egy szép kandallóról álmodozunk, nem mindig jutnak eszünkbe az olyan technikai dolgok, mint amilyen a kályhacső beépítése. Annak érdekében, hogy a fűtőrendszer az igényeinknek megfelelően működjön és hosszútávon is eleget tudjon tenni az elvárásainknak, nélkülözhetetlen a minőségi alkatrészek, tartozékok beszerzése. A füstcsőt a kéményrendszerhez kell csatlakoztatni, mielőtt azonban ezt megtennénk, rendkívül fontos, hogy engedélyt kérjünk erre az illetékes hatóságtól. A kandallót kizárólag engedéllyel ellátott, felülvizsgált és megfelelő minősítéssel rendelkező kéménybe lehet bekötni. A szabály be nem tartása súlyos következményeket vonhat maga után, így nem érdemes elfeledkeznünk róla vagy félvállról venni.

Legyen szó szellőzőrács, kályhacső és egyéb szerelvény, például könyök, bilincs, bekötő idom beszerzéséről, a webáruházunkban minden fontos terméket megtalál a kandalló szakszerű és biztonságos kialakításához. Nemcsak a webshopunkban, hanem a bemutatótermünkben is várjuk, ahol személyesen is meg tudja nézni a termékeket.