A Miskolc Déli Tudományos és Technológiai Parkban 10 milliárd forintos beruházás valósulhat meg, magas hozzáadott értéket képviselő, termelő és logisztikai cégek azonnali betelepülésére ad lehetőséget azon földterületen, amelyet a XANGA Investment & Development Group vásárolt meg a megyeszékhelyen.
Kép/Fotó/ Juhász Ákos

A megállapodást a Városháza dísztermében Veres Pál polgármester, Herdon István, a Xanga Investment & Development Group vezérigazgatója, Csonka Zoltán, a cégcsoporthoz tartozó MIA Rising Kft. ügyvezetője, Dukai Zoltán, a Miskolc Holding Zrt. vezérigazgatója és Dr. Halmai Gyula, a Miskolc Holding Zrt. gazdaságfejlesztési és ingatlangazdálkodási igazgatója írta alá.

a Xanga Investment and Development Group cégcsoport húsz éve fejleszt ipari infrastruktúrát, gyárakat, logisztikai központokat

Herdon István, a XANGA Investment & Development Group vezérigazgatója a tájékoztatón  elmondta:

Miskolc kiváló lehetőségeket kínál a beruházóknak, így a Xanga cégcsoportnak is, éppen ezért döntöttek a terület megvásárlása a Miskolc Déli Tudományos és Technológiai Park mellett, ahol megépítik a szükséges ipari infrastruktúrát, az üzemcsarnokokat, a kiszolgáló létesítményeket. Az ide települő, csúcstechnológiát hozó cégek szinte azonnal megindíthatják a gyártást. Mindehhez a hátteret a Debrecenben, Nyíregyházán és Miskolcon erre létrehozott alapok adják.

– A hathektáros területen már az idén megindulhat a fejlesztés: több ütemben, összesen 10 milliárd forintos beruházást hajtunk végre – fogalmazott Herdon István hozzátéve, hogy a munkába bevonják partnerként a Miskolci Egyetemet és a Miskolc Holdingot is.