Skip to content

Miskolci cementgyártás. Nem csak F. Nagy Zsuzsa az önkormányzat sem támogatja

Miskolci cementgyártás. Nem csak F. Nagy Zsuzsa az önkormányzat sem támogatja

Nem nyugszanak a kedélyek a Miskolc részét képező hejőcsabai cementgyár és miskolctapolcai mészkőbánya újranyitása kapcsán. Környékbeli lakosok, az önkormányzat, helyi zöldek, a cementgyár képviselői, valamint más ipari- és turisztikai vállalkozások érdekellentétei feszülnek egymásnak a beruházás körül. A Napi.hu a helyszínen járt utána, miért is okoz feszültségeket a terv Miskolcon és hogyan érhet el az Paks II-ig. A cementgyár képviselői hosszú hallgatás után hírportálunknak nyilatkoztak először a témában.

Miskolc Hejőcsaba városrészének cementgyára igen viharos, már-már szappanoperába illő évtizedekre tekint vissza. A rendszerváltás után ezt a céget is privatizálták: a részvények egy részét a svájci Holcim csoport szerezte meg, ők működtették tovább az üzemet. 1994-ben egy tendert követően a Magyar Cement Kft. birtokába került az irányítást biztosító részvénycsomag, valamint felvásárolták a bérelt eszközöket és ingatlanokat is. A Holcim azonban nem vonult ki a telepről, így egy igen hosszú pereskedés indult a felek között, az ügy pedig odáig fajult, hogy 2011-ben a svájciak leállították a termelést és elbocsátották a munkásokat, azonban a területről továbbra sem távoztak.

A felperes álláspontja szerint a Holcim jogcím nélkül tartózkodott a cementgyárban, ezért 2014-ben drasztikusat léptek és biztonsági őrök segítségével elfoglalták a gyárat. 2016-ban a telep végül a jogerősen is a Magyar Cement Kft., illetve az ebből létrejött Hejőcsabai Cement- és Mészipari Kft. (HCM) tulajdonába került.

Kapcsolódó

  • Újraindul a legendás magyar gyár

    Újraindul a legendás magyar gyár

  • Biodóm, Puskás stadion - gigaberuházások húzták a cementgyárat

    Biodóm, Puskás stadion – gigaberuházások húzták a cementgyárat

Az akkori tervek – a minap.hu szerint – mintegy 250-300 dolgozóval, évi egymillió tonna cement gyártásával kívánták újraindítani az termelést. Ekkorra az egységes környezethasználati engedélyt (EKHE) már megkapták, szintén volt engedélyük a felújított, 6 kilométeres szállítószalag működtetésére, amely a tervek szerint a miskolctapolcai kőbányából szállította volna a zúzottkövet a cementgyárba. Ezen túl 30 szakembert is alkalmazásba vettek. Később a cég arról adott tájékoztatást, hogy a gyárban alkalmazott megoldások megfelelnek az ágazatban elérhető legjobb technológiai követelményeknek.

A gyártás azonban továbbra sem kezdődött meg. A környezetvédő Zöld Kapcsolat Egyesület (ZKE) aggódva Miskolc levegőjének romlása miatt, aláírásgyűjtésbe kezdett az üzem újraindítása ellen. A ZKE több mint 2000 aláírást gyűjtött össze az ügyük mellett, majd benyújtottak egy keresetlevelet, amivel megtámadták a gyár számára kiadott EKHE-t. Egyedül a mészhidrátgyártó üzemrész tudott elindulni a későbbiekben, a cementrészleg nem.

Pro és kontra

minap.hu többször beszámolt róla, hogy számos aggályt fogalmazott meg a cementgyár megnyitása miatt környék lakossága. Sokak szerint a legfőbb probléma abból ered, hogy a cementgyártás folyamán hulladékot égetnek el olyan technikával, ami nem semlegesíti tökéletesen a kibocsátott anyagokat. Úgy vélik, hogy az Európai Unió egyik legszennyezettebb régiójába nem kell még több egészségkárosító üzemi tevékenység. Idősebb polgárok mesélnek arról az időről, amikor „állt a háztetőkön, kocsikon a finom por mikor működött a gyár”. Többen azon az állásponton vannak, hogy Miskolc ipari város volt a múltban, de a jelenben már arculatot váltott az Acélváros. Van, aki szerint Ózdra kellene telepíteni a gyárat, hiszen a település profilja továbbra is inkább közelít az ipari városhoz, mint Miskolc.

Az a tény pedig, hogy a cementgyár újbóli működése magával vonná a kitermelés beindítását a Vár-hegyi mészkőbányában egyéb aggályokat szült. Aggódnak amiatt, hogy a miskolci turizmus bástyájaként funkcionáló, számos befektetést élvező városrész életére milyen hatással lenne egy aktív kőbánya. A lelőhely ugyanis Miskolctapolcán, a közel 13 milliárd forintból megvalósuló, négy évszakos Miskolctapolcai Strandfürdőtől légvonalban nagyjából másfél kilométer távolságban van. Kérdéses, hogy a szállodakomplexumok, fürdők és egyéb turisztikai célpontok (mint például a 2015-ben az „Év Turisztikai Attrakciója” díjat bezsebelő – a Hell Energy Magyarország Kft. érdekeltségébe tartozó – Avalon Park) hogyan reagálnának a kitermeléssel járó zavaró tényezőkre. Ezentúl mit szólhatnak hozzá a környék iparának más szereplői, különösképpen a közelmúltban betelepült – a légminőségre igen érzékeny – elektronikai cégek.

Persze olyan vélemények is akadnak, akik a nyitás mellett érvelnek. Véleményük szerint a Holcim betelepülése után már kevesebb volt a por. Bíznak abban, hogy az új vezetés megfelelő technológiával fogja működtetni a gyárat. Azt a nézetét erősítik, hogy a munkahelyteremtés az elsődleges szempont. Vannak, olyanok is, akik szerint – a múlt század közepének mintájára – az üzem beindulásával a helyi élet is felpezsdülne, mind a közösségek, mind a sport terén. Akadnak, akiket az sem zavarna, ha szemetet égetnének a város peremén, hiszen másutt, például Bécsben is jól működik a dolog, környezetkímélő módon.

A közel 4 évig húzódó pert a zöldek azonban elvesztették: a Miskolci Törvényszék 2021.02.09-i határozatában megalapozatlannak ítélte a Zöld Kapcsolat Egyesület által a hejőcsabai cementgyártás ügyében emelt kifogásokat. A bíróság ítélete szerint a gyár 2011-es leállítását követően sem volt számottevő a levegő terheltségi szintjének csökkenése.

A bíróság szerint azonban az EKHE kérelem kapcsán indult közigazgatási perben nincs lehetőség a kért adatok meghatározására, ezért az egyesület kérését mellőzve nem rendeltek ki szakértőt.

A ZKE már jelezte, hogy a kúriához fordul az ügyben. A helyi sajtó és az Egyesület szerint egyébként a pereskedéssel töltött idő alatt (2020. november 30-án) lejárt a cementgyár környezethasználati engedélye (azt, hogy jelenleg nincs érvényes EKHE-jük, a gyár képviselője a Napi.hu-nak azonban cáfolta). A városi hírportál arról számolt be a közelmúltban, hogy HCM1890 Zrt. már tavaly novemberben kérte ennek felülvizsgálatát, amíg a Zöld Kapcsolat Egyesület a kérelem elutasítását.

Az önkormányzat álláspontja

A Napi.hu megkereste Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatát, azzal a céllal, hogy megtudjuk, ők hogyan látják a kialakult helyzetet, mi az álláspontjuk az ügyben. A város ugyan nem tulajdonos, és az újraindítás kérdésében sem dönthet, de véleményt nyilváníthat.

„Önkormányzatunk, ahogy a felelős iparpolitika, a befektetőösztönzés, a vállalkozásfejlesztés jegyében indokolt cselekednie, ebben az esetben is felméri a tervezett lépés prognosztizálható előnyeit, hátrányait. Tudott dolog, hogy egy új gyár beüzemelésével, avagy réginek az újraindításával általában elégedett egy település: nőhet általa a város bevétele (iparűzési adó), javíthatja az imázst (bővül a helyi gazdaság), munkahelyeket kínál a helyieknek. Azt még nem tudhatjuk, az egykori hejőcsabai cementgyár tervezett jövőbeni működtetése elhozza-e ezeket az előnyöket, de sokan attól tartanak, a várt hátrányok jelentkezni fognak. Ismét lesz por, zaj, légszennyezés és minden, ami ezzel járt – vélik sokan az érintett városlakók közül. Márpedig a gazdasági érdekek nem lehetnek előbbre valók, mint a lakosság élete, nyugalma, egészsége” – tájékoztatták a Napi.hu-t az önkormányzat sajtósai. 

Azt is megtudtuk, hogy Veres Pál polgármester tárgyalt a cementgyárat újraindítani szándékozó befektetőkkel, az újraindítást ellenző környezetvédőkkel, de állásfoglalást kért a nagyobb és érintett miskolci üzemek vezetőségétől. Ugyanakkor a Városháza Részvételi irodája is felhívást intézett a városlakókhoz: osszák meg véleményeiket, illetve kérdéseiket az önkormányzattal.

„A beérkezett válaszok zöme elutasító, de legalábbis félelmekkel teli. A hejőcsabaiak többsége a korábbi sérelmekre emlékezik: azt sorolják, évtizedeken át milyen nagymértékben rontotta a levegőt a gyár közelsége, különösen az utolsó időszak gumiégetése; hogy úgy érezték, egészségtelen környezetben kénytelenek élni; hogy milyen terhelést jelentett az alapanyagokat szállító teherautók mozgása az utcákon, a szállítószalag zaja a fejük felett. Mások egész konkrétan azt féltik, megtérülhet-e idegenforgalmi jellegű beruházásuk, amit az elmúlt években végeztek el – lesz a felépített panzióban, szállodában, vendégszobában vendég, ha a szomszédjukba „költözik” egy cementgyár?” – írták a hírportálunknak a miskolci önkormányzattól.

Úgy tűnik, hogy a polgármester kérdésére reagáló nagyvállalkozások hozzáállása is hasonló. Az önkormányzat felmérése szerint különösen azok a cégek tartanak a kedvezőtlen változástól, amelyek nagy levegőtisztaságú környezetet igénylő (elektronikai) munkákat végeznek. Elmondásuk szerint több példát is hallani lehetett, miszerint korábban külföldi befektetők annak nyomán álltak el a miskolci terveiktől, hogy meglátták: itt áll egy régi (még ha akkor éppen nem is működő) cementüzem.

„Milyen technológiát használna a leendő új üzemeltető, ilyen kibocsátási értékekkel lehet kalkulálni, mi a garancia a határértékek betartására? Ki fogja finanszírozni, ha valamely másik cégnek egy jövőbeni cementgyári légszennyezés miatt kellene környezetvédelmi beruházást indítania, saját működése védelme érdekében? Ilyen kérdésekre várnak választ a volt HCM újraindítására készülő vállalkozástól a miskolci gazdaság résztvevői.” – áll a miskolci önkormányzat a Napi.hu-hoz eljuttatott közleményében.

A hejőcsabai cementgyár.
A hejőcsabai cementgyár.
Kép: Napi.hu, Kónya Ádám

A HCM1890 Zrt. álláspontjahttps://www.napi.hu/magyar-vallalatok/miskolc-cementgyar-epitoipar-tiltakozas.730444.html



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



114 Comments

  1. Névtelen
    2021.06.08. 07:45

    Érdekes,hogy itt azonosak a Hxxx és F.Nagy érdekei 🤣

    2
    3
    • Névtelen
      2021.06.09. 09:06

      Ez csak véletlen lehet 😂🤣😁🤣

      1
      1
  2. Névtelen
    2021.06.08. 11:50

    Hajrá „Import Cementek Gyára” Hajrá Debrecen, Hajrá se hús-se hal miskolci
    önkormányzat. Ti csak molyoljatok, hadd üzleteljen a városáért más.
    A pereskedések befejezéséig (mélyzöldek) nincs Bank amelyik hitelez. Ez a cél!
    Használjátok ki, hajrá média hangulatkeltés.

    „Partnereink kiváló minőségű cementet gyártanak, amelyeket építünk az általunk kínált termékportfóliónba.
    CRH, Turňa nad Bodvou, Szlovákia
    Cement plant Ivano-Frankivskcement, Ukrajna
    Zeocem, Bystre, Szlovákia
    Lafarge Holcim Cement, Kiralyegyhaza, Magyarország
    ……..
    A telephely kiszolgáló kapacitása 420 ezer tonna/év. A DTG Cement Kft. a piacon kb. éves szinten 550-600 ezer tonna cementet értékesít.

    A DTG Cement Kft. másik tulajdonosa, a DTG Cement Kft. 50 %-át tulajdonában tudó CTR Holding Assets GmbH. A CTR Holding Assets GmbH korábban a cementgyártásban volt érdekelt, Szlovákiában a tornai cementgyárat működtette. A korábbi szakembergárda egy része a CTR csoportba tartozó Zeocem a,s. cégben van foglalkoztatva, mely egy volt cementgyár. A Zeocem, a.s. cementgyártás lehetősége fenntartása mellett jelenleg zeolit alapú termékek előállításával foglakozik. A zeolit a múltban adalékanyagként – granulált kohósalak helyett – került felhasználásra a cementgyártásban.
    2015-től a DTG Cement Kft a cementiparban adalékanyagként szolgáló granulált kohósalak vásárlásában, értékesítésben és logisztikájában is érdekelt. A kohósalak beszerzése és értékesítése hosszútávú szerződésekkel van biztosítva.

    Az alkalmazott IT technológia, valamint SAP információs rendszer segíti cégünk áttekinthető gazdálkodását. A kis létszámú, mindenkori igényekhez illesztett szervezet garantálja a pontos vevőkiszolgálást, az ütemes szállítmányfogadást.
    Stratégiánkat a hosszú távú vevői és szállítói kapcsolatok kialakítására, szakmai ismeretünk kiterjesztésére, tőkeerőnk kihasználására fókuszáljuk.
    Fontos számunkra a társadalmi felelősségvállalás, így aktívan részt veszünk Debrecen város életében is, sporttámogatásokkal segítjük a látványsportok fejlődését….

    5000 m2-es zárt / fedett raktárunk, 9 000 m2-t meghaladó szilárd burkolatú szabadtéri tárolási lehetőségünk alkalmassá tesz bennünket a legkülönbözőbb anyagok kezelésére. 4 db silónk és az ahhoz tartozó berendezések ömlesztett áru (1,7 t/m³ fajtömegig) tárolását/kezelését teszik lehetővé számunkra. Ömlesztett cementtárolási kapacitásunk 4 000 tonna. Az ömlesztett cementet a silókból zárt rendszeren keresztül elevátorral és egyéb pneumatikus berendezésekkel szállítjuk a csomagoló egységhez. A zsákos cement gyártó berendezésünk maximálisi kapacitása 25kg-os kiszerelésű zsákok esetén 1.200t/nap. A a zsákolás és csomagolás a 2019-ben elvégzett beruházásoknak köszönhetően teljes mértékben automatizált. A csomagolt cementet saját – DTG Cement– márkanevünk alatt hozzuk forgalomba.”

    Húss! Csak úgy húznak el a „por és zajérzékeny” vállalatok Debrecenből 🤣😂😁🤣

    4
    4
    • Névtelen
      2021.06.08. 12:35

      Most már csak csomagolt cement?Mert nem olyan régen még cementgyárnak hazudtad.

      6
      1
      • Névtelen
        2021.06.08. 14:42

        Jaj, mert a mész- és klinkerégetés nélküli cement előállítókat a fejlett, haladó progresszív Nyugat-Európában sehol nem nevezik cementgyárnak. 😁😂🤣😂🤣

        Import Cementek Gyárának neveztem. Ügyes volt Debrecen!

        Na, csócsáld még!

        „2. Az eljáró versenytanács Vj/153-397/2009. számú határozatában a Holcim
        irányításszerzését a VSH felett azzal az előzetes feltétellel engedélyezte, hogy a Holcim és a VSH a határozat kézbesítését követő kilenc hónapon belül értékesítik a DTG Optimus Kft.-ben (a továbbiakban: DTG) meglevő üzletrészeiket a CTR Holding GmbH (a továbbiakban: CTR Holding), illetve a DTG további üzletrész-tulajdonosa számára, ezzel biztosítva, hogy a CTR Holding egyedüli irányítást szerezzen a DTG felett, mely előzetes
        feltétel teljesülését az eljáró versenytanács Vj/153-409/2009. végzésében megállapította.
        3. Az eljáró versenytanács a Vj/153-397/2009. számú határozatban kötelezte továbbá a Holcim-ot és a VSH-t, hogy a CTR Holding irányításszerzésének napjától számított öt éven keresztül biztosítsák a cement szállítását a DTG számára a fenti határozat mellékletét….”
        képező Cementszállítási Szerződésben (a továbbiakban: Szerződés) meghatározott, a szállítandó mennyiségre és annak árazására vonatkozó feltételekkel (magatartási kötelezettség). A kérelmező Holcim köteles volt továbbá a Szerződés teljesítéséről évente összefoglaló jelentést készíteni és azt a GVH részére a szerződés hatályba lépésének napjától számított első év lejártát követő harminc napon belül, majd ezt követően a szerződés hatályban léte alatt minden évben a fordulónaptól számított harminc napon belül
        benyújtani (információs kötelezettség).”

        • Névtelen
          2021.06.08. 18:40

          Szerintem ti fogjátok csócsálni az üres cementeszsákot a kúria,vagy ahogy a poltcsicskákat ismerem majd az eus bírósági ítélet után…:):):):)Addig húzd bele a kispárnádat,jobban fogsz tőle álmodni.

          5
          1
          • Névtelen
            2021.06.08. 22:24

            Ugyan már! Fel van festve a cementgyár épületére, hogy „1890”
            Ez azt jelenti, hogy Miskolc városa 1890-től utálja a mészgyártást cementgyártást

            Olvasd már el Moldova, „Érik a vihar I-II-öt, mind mond a régi-régi cementgyár igazgatója. Moldova Györgyöt, Dr. Szabó Istvánt nem kellene poltcsicskának nevezni.

            Még két év és a DIGÉP, LKM dolgozóit környezeti katasztrófát okozó gyilkosoknak fogjátok nevezni. A háborús jóvátételt fizetőket meg lúzereknek.

            Ennyit tudtok.

            3
            3
          • Névtelen
            2021.06.09. 06:44

            Ezeket a nagymonológokat.kinek írod?Igazolás a cementes gazdáidnak,hogy te mindent megpróbáltál?

            4
            3
          • Névtelen
            2021.06.09. 09:08

            Te, mit tettél le az asztalra?

            1
            1
          • Névtelen
            2021.06.09. 13:05

            Én festettem fel az 1890 et,azért hogy a buldózerek biztosan tudják hogy mit kell eldózerolni a pics@ba.

            3
            2
          • Névtelen
            2021.06.09. 15:51

            Hajrá! Dózerold. Tessék megdolgozni a barnamezőért.

            1
            1
          • Névtelen
            2021.06.09. 16:02

            Ki kell dobni a katonai számítógépekkel telezsúfolt, robotizált cementgyárat a pics@ba.
            Jöhet helyette szalagmunka.

          • Névtelen
            2021.06.09. 19:07

            Nekem nem sürgős, tőled elrohadhat ott csendesen.

    • Névtelen
      2021.06.08. 13:32

      Etesd az idióta agyhalott trollt xxxxxxxxx, és máris nyomja a hülyeségét

      4
      1
      • Névtelen
        2021.06.08. 16:09

        Miskolcnak minek?
        „2021-06-08 14:12:46
        A Volánbusz a korábban megpályázott 60 elektromos autóbusz után újabb 40 beszerzésére nyújtott be pályázatot a Zöld Busz Program keretében – közölte a társaság az MTI-vel kedden.
        A közlemény szerint így 100 szóló, alacsony padlós, kéttengelyes, elektromos meghajtású, minimum 24 ülőhellyel, és egy feltöltéssel minimum 240 kilométert megtenni képes autóbusz beszerzésére írtak ki feltételes közbeszerzési eljárásokat.
        A pályázatok és a közbeszerzési eljárások eredményessége esetén Győrben 13, Székesfehérváron 12, Zalaegerszegen 11, Szolnokon 10, Szegeden 8, Egerben 6, a fővárosi agglomerációban pedig 40 jármű korszerűsítheti a járműállományt.”

        1
        3
  3. Névtelen
    2021.06.08. 12:09

    „Vár-hegyi mészkőbányában…”

    Menjetek már! 1950 tavaszától, Lugovics László javaslatára a MALLARD-tól vásárolt
    Nagykőmázsa terület +315m-es szintje adta a mészkövet.

    Egyéb „finom” csúsztatásokra nincs kedvem kitérni.

    Van bőven. Példa:
    Ebben a „szakszerű” hergelésben a Mexikó-völgyben található mészkőbányáról szó nem esik, a „korrekt” városi tájékoztatás érdekében.

    1
    2
  4. Névtelen
    2021.06.08. 12:10

    A cementgyár ellenesség felszítását visszaellenőrző n-edik cikk.

    3
    3
    • Névtelen
      2021.06.08. 12:34

      Egyetértek.

  5. Névtelen
    2021.06.08. 12:13

    „Márpedig a gazdasági érdekek nem lehetnek előbbre valók, mint a lakosság élete, nyugalma, egészsége” – tájékoztatták a Napi.hu-t az önkormányzat sajtósai.”

    Hajrá, Debrecen!
    Hajrá, Szeged!

    Miskolcnak jó lesz a segély is.

    5
    3
    • Névtelen
      2021.06.08. 12:36

      Közös bennük, hogy egyik helyen sincs cementgyár.Lyukrafutásból ötös.

      6
      3
      • Névtelen
        2021.06.08. 14:35

        1./ Te biztosan cementpolimer , betoncserép stb., stb. jövő-tudomány
        szakértő vagy.
        2./ A HCM , azt jelenti ,hogy cementgyár + mészgyár. Mi bajod van a
        gáztüzeléssel? Nem akarod megszüntetni a miskolci egyetem
        műszaki anyagtudományi karát?
        3./ Ha Debrecenben képesek max 1200 t/nap „átkeverés, átcsomagolás”-t
        elvégeztetni a volt cementgyáriak akkor biztosan hülyék hozzá Miskolcon.
        Ott dacolnak a por- és zajártalommal. mert ugye ” egészségtelen
        környezetben kénytelenek élni; hogy milyen terhelést jelentett az
        alapanyagokat szállító teherautók mozgása az utcákon, a szállítószalag zaja
        a fejük felett.” 😂🤣😂🤣😁

        2
        4
      • Névtelen
        2021.06.08. 15:33

        de F. Nagy Zsuzsijuk sincs. Beee!

        és Szegeden, Debrecenben
        a szegedi vizes elnök sem peres fél.

        Ez Miskolc.

        3
        4
        • Névtelen
          2021.06.08. 18:41

          Költözhetsz öcsi ha nem tetszik valami.Királyegyházán ócsó a telek.

          5
          2
          • Névtelen
            2021.06.08. 21:48

            Minek? Csak elér hozzád a királyegyházi üvegházhatású gáz, PM10, ha a szaharai homokvihar finom pora is eljut a kocsidra.

            Képzeld a Föld forog. Ha lapos volna, a macskák mindent lelöknének a széléről.

            2
            3
  6. Névtelen
    2021.06.08. 12:22

    „ha szemetet égetnének a város peremén,”
    Normálisak vagytok? Orvos látott már titeket?

    Miskolc környékén jelenleg üzemelő 6 veszélyes hulladékégetőmű sem égethet
    szemetet ( kommunális hulladékot) nem hogy egy cementgyár

    Az engedély szerint a cementgyár a saját hulladákét sem égetheti el.

    Minek is lenne törvényszegő ?

    4
    1
  7. Névtelen
    2021.06.08. 12:31

    Na igen, ne is induljon újra egy gyár ,mert ugye elég gazdag az önkormányzat Miskolcon. Több iparűzési adóra már nincs szüksége. Munkanélküli emberek sem találhatók Miskolcon.
    Fő az hogy legyen egy álszent Ződzsuzsija, Zöldegyesülete, meg pár hülyéje akik panaszkodnak a 10 éve bezárt gyárra , hogy : ” magas a szállóporkoncentrációóóó!”
    A gyár már több mint 100 éve azon a helyen áll!!!
    Max. azok panaszkodhatnának akik a BEZÁRÁS UTÁN KÖLTÖZTEK ODA!!!
    A TÖBBIEKNEK KUSSS!!!
    ..mert tudták hol fognak lakni, milyen helyre költöztek annó!
    Ilyen gazdag Miskolc, ilyen gazdag az önkormányzat!!
    Majd remélhetőleg a nagypofájú Ződzsuzsi kifizeti a kieső iparűzési adót, mert azért annak csak lenne helye a költségvetésben..az álszenteskedés helyett.
    Tehát akkor ne induljon a gyár!

    5
    4
    • Névtelen
      2021.06.08. 15:18

      Ezt mondja ő is,csak sokkal kevesebb pofázással mint te kis cementbuzzancs.

      5
      3
    • Névtelen
      2021.06.08. 15:22

      Elég, ha Ződzsuzsi lebontja vagy 20-30 milliárdért és a könyvkiadásának extraprofitjából átalakítja bazi nagy Hejőcsabai Komposztáló Művek-ké. A új német zöld kancellárnál
      máris kilincselhet.

      Tudom, nem lehet. Teherautó forgalom az ablak alatt, diesel autók koromszemcséi (PM10), fékbetétek azbeszt pora (PM10) , helytelen komposztálásból következő
      gázszennyezés, (üvegházhatású gáz) a cementgyár mögött felhalmozott 50 millió tonna szeméthegy megbontásának veszélye átépítés közben, víz szennyezés, stb.

      2
      3
      • Névtelen
        2021.06.08. 18:43

        Tőlem rohadhat tovább így ahogy van,te nosztalgiázz tovább nyugodtan,én meg élvezem hcsaban,szirmán a cementpormentes levegőt.

        6
        3
        • Névtelen
          2021.06.08. 21:43

          A cementpor az „szikladarab”, a te tüdőd mélyére az áruszállító kamionok PM2,5-PM10 szállóport juttatunk a kipufogójukból. A szegény szomszéd , szegény városban meg tüzeljen amivel tud. Ezek karcinogének, ezt szeretnéd, ezt kapod.

          Legalább a nagyságrendekkel legyél tisztában

          Én csak röhögök a hcsabán, szirmán.

          3
          3
          • Névtelen
            2021.06.09. 06:37

            Én is röhögök,hiszen zárva a cementgyár .Így is marad.

            6
            3
          • Névtelen
            2021.06.09. 08:16

            Nyugi van. A vasgyár is elkelt 1-2 dollárért ezt is megveszi valaki. Kassának van kohászata. Kassának van kultúrája Kassának van nemzetközi repülőtere . Mit akar Miskolc?
            Azt sem tudja merre van előre.

          • Névtelen
            2021.06.09. 09:18

            Akkor felesleges itt aggódnod értünk.Irány kassa.Sírj nekik is egy kicsit,hogy milyen üres az életed cementgyár nélkül.

            3
            1
          • Névtelen
            2021.06.09. 11:35

            Én is röhögök, hiszen lejtőn van Miskolc és így is marad.

            Egy idegenforgalmi csődhöz elég a fél várost megfosatni
            plusz egynémely újságcikk.

            Miskolc minek állna több lábon.

            Nem Debrecen, nem Szeged.

            2
            1
          • Névtelen
            2021.06.09. 13:07

            Még mindig itt szomorkodsz rühes?Kassán sem bírták a pofádat?

            3
            2
  8. Névtelen
    2021.06.08. 13:37

    A kedélyek teljesen nyugodtak, nem kell cementgyár. Az az egy-két diliflepnis, aki tombol magának, meg úgyse fog lenyugodni, még ezer év múlva, hamvaiban is hisztizni fog.

    8
    3
    • Névtelen
      2021.06.08. 15:03

      Ha, a szomszéd megye székhelyen megélnek 53 ezren, akkor Borsod megye MJV-ában miért ne élhetne 50 ezer fő. Miért nem lehetne egy nagy kiterjed ZKE az egész város.
      Az egyetemek ontják a környezetvédő mindent (is) tudókat. A gyárakba alapanyagokat félkész terméket szállítanak be, készterméket félkész termékeket szállítanak ki. Minden gyártást meg kell tiltani a városban. Minden gyártás zaj- légtér- fényszennyezést okoz.

      „Különösen annak tekintetében, hogy az Európai Bíróság 2021. február 3-i ítéletében kimondta, hogy Magyarország megsértette a környezeti levegő minőségével kapcsolatos uniós jogi szabályokat” ennek okán csak ott és csak annyi ipar települhet
      amennyit az EU az ukrán-szlovák-lengyel-román iparvidékek kéményében („Sajóvölgye”) jónak lát. Itt minden lakost el kell látni egyéni kombinált PM10+zaj mérővel. A műszerezésekhez Nyugat-Európa hitelt ad és készen áll a mérőeszközök Kínában történő legyártására. A helyi hatalom dolga a hitel törlesztése és a PM10+zaj panasz
      bejelentő -feljelentő irodák üzemeltetése, kiemelt fizetésekkel. Ezek hiányában ugyanis nem lehet majd a lengyelek-szlovákok-ukránok-románok szemléletét formálni ( EU-s pályázatok bírálata a viszályszítás reményében)

      1
      2
    • Névtelen
      2021.06.08. 15:09

      A kedélyek teljesen nyugodtak, kell egy cement gyártás fejlesztés. Az az egy-két diliflepnis, aki tombol magának, meg úgyse fog lenyugodni, még ezer év múlva, hamvaiban is hisztizni fog.

      Káli is, hogy hisztizett

      „A szocialista politikus felszólította a miskolci városvezetést, tegyen a cementgyár megmaradásáért.
      Kríziskezelő munkacsoport felállítását javasolja a cementgyár ügyében a miskolci városvezetésnek Káli Sándor szocialista országgyűlési képviselő, Miskolc korábbi polgármestere. Mint azt a mai tájékoztatóján elmondta, a Holcim Zrt. és a Magyar Cement Kft. közötti vita miatt várhatóan bezár a hejőcsabai cementgyár, így 300 ember munkahelye kerül veszélybe. Nem érezhetik magukat ugyanakkor biztonságban a beszállító cégek tulajdonosai, alkalmazottai sem, ők is mintegy 300-an vannak.”

      1
      4
    • Névtelen
      2021.06.08. 15:49

      És ez felmenti F. Nagy Zsuzsannát ezer évre?

      4
      4
      • Névtelen
        2021.06.08. 18:44

        Hajrá Zsuzsa!Köszönjük hogy a miskolciak érdekeit képviseled.Köszönjük.

        7
        5
        • Névtelen
          2021.06.08. 21:50

          28-an adakoztak átlagban 10 ezer Ft-ot, így begyűjtötte a bünti felét.

          1
          3
          • Névtelen
            2021.06.09. 07:47

            Milyen büntetés?

          • Névtelen
            2021.06.09. 09:01

            Bepereltek egy hivatalt és pert vesztettek.

            DE a bünti ez:

            „Remélem azzal tisztába vagytok hogy a megyében kevés a munka és még kevesebb a szakmunka. Lévén a holcim többségben szakmunkásoknak adna melót nem gondolom hogy a gyár ellen kéne hergelni a népet. Az acélgyár elvesztése is óriási anyagi veszteség volt a városnak és konkrétan a népesség negyede 30 év alatt elvándorolt a munka hiánya miatt. A kormányok független hogy fidesz vagy ti kívül zöld belül vörös gyökerek, de mind tönkretették ezt a várost és a munkát meg bőséget adó iparát. …”

            1
            1
          • Névtelen
            2021.06.09. 13:11

            Pert veszíteni = büntetés….:):):):):):)
            Úgy látom már elérte a kisagyadat a cementpor.

            3
            2
          • Névtelen
            2021.06.09. 15:36

            Szólj az adakozóknak fogalmazzanak másképpen.
            Pont.

            1
            1
          • Névtelen
            2021.06.09. 20:55

            Neked akár le is rajzolhatnák azt se fognád fel.

          • Névtelen
            2021.06.09. 22:04

            Halálfejes rajzokat Zsuzsika rajzolt a gyerekeknek.

            Látott hol dolgozott apuci, meg anyuci?

        • Névtelen
          2021.06.09. 00:53

          Szopd le magad te kis köcsög, aztán köpd rá a tükörre ha belenézel!!!
          Álszent majom!

          2
          3
          • Névtelen
            2021.06.09. 06:41

            És ha nem akkor mit csinálsz?Felszívsz még egy csík cementet?:):):):)

            4
            3
          • Névtelen
            2021.06.09. 07:10

            Nem én vagyok a majom, úgyhogy hiába kérsz, nem utánozlak. Egészségedre a spermádat. És gratulálok, ügyi vagy, ha a szádba tudod venni.

          • Névtelen
            2021.06.09. 07:40

            A szájhősködésedet a cement elvonási tünetek közé sorolom. Próbálj leszokni róla, mert Miskolcon még sokáig nem fogsz anyaghoz jutni…:)::):

            3
            1
        • Névtelen
          2021.06.09. 06:49

          Csatlakozom.Mi is köszönjük a szirmaiak nevében.Nem azért költöztünk családi házba,hogy a gyerekeink cementport szívjanak.Akinek az első a profit és csak a második a gyerekek,felnőttek egészsége az költözzön ida ahol erre van társadalmi támogatottság.Itt nincs.

          6
          3
          • Névtelen
            2021.06.09. 08:11

            Ne fáraszd magad! Miskolcon nem lesz ipar. Már csak büfészakosok vannak. A többi meg eltengődik segélyen.
            Rövidesen duplájára nő a családi pótlék és szárnyakat kap a megélhetési gyerekgyártás.

            1
            3
          • Névtelen
            2021.06.09. 09:15

            Kivéve ha beindulna a cementgyár.Mert az azonnal az ausztriai életszinvonalat hozná a városba…:):):):)

            4
            1
          • Névtelen
            2021.06.09. 15:53

            Ilyet senki nem állított.

            1
            1
          • Névtelen
            2021.06.09. 19:21

            Idő kérdése: OLyat már igen, hogy egyeneses tisztíícccsa a levegpt.Hogyaszongya:
            „A korábban üzemelő cementgyár mellett számos alkalommal alacsonyabb szállópor koncentrációt mértek, mint a leállítást követő időszakban.”
            :):):):):):):))

            3
            1
          • Névtelen
            2021.06.09. 21:10

            Basszus. Meteorológiát felfedezték a HP-k?

      • Névtelen
        2021.06.08. 18:49

        Mármint miért kellene felmenteni őt?

  9. vendég
    2021.06.08. 14:30

    Úgy látom ebből meg lehet élni:

    https://zoldkapcsolat.hu/tamogatoink-2/

    2
    4
    • Névtelen
      2021.06.08. 17:46

      Ááá! Csak „szemléletformálás”-ra kapják. 😁😂🤣😂😁

  10. Névtelen
    2021.06.08. 17:48

    Ááá! Csak „szemléletformálás”-ra kapják. 😁😂🤣😂😁

  11. Névtelen
    2021.06.08. 21:09

    Azt tudjátok, hogy hamarosan egy hatalmas beruházást jelentenek -be Miskolcon

    • Névtelen
      2021.06.09. 07:11

      Reméljük, elmeosztály épül a cementbuziknak.

      6
      3
      • Névtelen
        2021.06.09. 09:15

        A bejelentéseknek mindig nagy volt a városeltartó képessége 😁😂🤣

        A cementgyár már 2014-től 17-szer elindult, csak a polihisztor….

        „Folyamatosan akadályozzuk a hejőcsabai cementgyár újraindítását, amely hulladékkal történő együttégetéssel kívánja energia ellátását …”

      • Névtelen
        2021.06.09. 10:38

        Ha a debreceni import cementek gyárának osztrák tulajdonosa egy másik
        átkeverő-átcsomagoló üzemet létesít Hejőcsabán (minden feltétel adott) és
        az osztrák tulajdonú mexikóvölgyi bányából (1,6 km szalagszakasz pluszban)
        szállít követ a mészgyár beindításához (minden feltétel adott, a belga eladja kemencéjét), akkor ilyen nagy pofájúak lesztek?
        Miskolc város kielégül, van bevétele
        ZKE kielégül, „megakadályozta”
        Az osztrák-magyar-magyar tulaj kielégül
        A kormány kielégül, az EU kielégül

        Akkor, ti majd kiszúrjátok a teherautók kerekeit és kisiklatjátok a vonatokat, mi?
        🤣😂😁🤣
        miközben rájöttök hogy
        a váci cementgyár tövében sem döglenek az emberek és a klinkergyártás nem porzik .Miskolc város szemetét feldolgozva más városok, más iparok fűtőanyagának adják el Sajópetriből. A mi máshol sem gyilkolunk büszkesége nem tartható fent.

        Kedves álszent!
        Fordulj az elnökhöz, Veres Pál polgármesterhez

        „A Miskolci Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás által ellátott feladat és hatáskörök
        Jogszabályban meghatározott közfeladata:

        Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § 19. pontja alapján helyi önkormányzati feladat a hulladékgazdálkodás megoldása. A hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény (Ht.) 36.§-a alapján a települési önkormányzatok hulladékgazdálkodási feladataik ellátása érdekében egymással társulhatnak.
        A Társulás önkormányzati feladatként ellátandó alaptevékenysége:
        a térség hulladékgazdálkodási tevékenységének javítását előmozdító együttműködés,
        a települések hulladék gyűjtésének, szállításának, kezelésének és ártalmatlanításának a kölcsönös érdekeltségen alapuló koordinálása,”

        1
        1
        • Névtelen
          2021.06.09. 13:14

          Kicsit sok itt a „ha” öcskös…Zárva van a cementgyár,és így is marad.Menj inhalálni.Pápá

          4
          3
          • Névtelen
            2021.06.09. 15:57

            Görbén állna a szád, ha visszajönne a holcim CRH álruhában , mi?

            2
            1
          • Névtelen
            2021.06.09. 20:33

            Kicsit sok itt a “ha” öcskös…Zárva van a cementgyár,és így is marad.Menj inhalálni.Pápá

  12. Névtelen
    2021.06.08. 22:05

    Ma itt logisztika, holnap ott logisztika. Indiai szoftver mérnök vagy magyar; mindegy. Még gyártósort sem kell hozzá átköltöztetni

    Remélem egy gramm cementet sem használnak fel . Ahol cementet gyártanak vagy gyártottak ott hullanak az emberek, mint a legyek. Miskolcon is itt voltak 😁😂🤣

    2014. december 04.
    A világ legnagyobb cementgyártója jön létre

    Az ügyhöz közeli források szerint zöld utat kaphat a Lafarge és a Holcim építőipari alapanyag-gyártó vállalatok egyesülése. A tranzakció zárását követően a világ legnagyobb cementgyártó vállalata jöhet létre – írja a Reuters.

    A tengeri és közúti szállítás abszólute nem okoz környezet szennyezést.

    Csak a kis hülye Svájcnak van 7 kis cementgyára, hogy ne kelljen cementet messziről
    szállítani. Úristen! Ez hét tájseb.

  13. Névtelen
    2021.06.08. 22:11

    hja, meg milyen fűtőértéke van a szemétnek?
    Na, azzal olvaszd meg a követ.
    A nép bekajálja ződzsuzsit, ő meg
    még véletlenül sem javítja ki, ha hülyeséget írnak neki.
    Hadd butuljon a nép.

    1
    2
  14. Névtelen
    2021.06.09. 06:21

    A cementgyárat Csöbör erőlteti, mert a gyár tulajdonosa pénzeli az alapítványát.

    7
    4
    • Névtelen
      2021.06.09. 08:28

      Ugyan. A perek lezárultáig nincs hitel. A zöldek olcsóbbak, mint a hétpróbált ügyvédek.

      ( Egyedül ,mi? Mészáros Lölöt kihagytad. Nem lesz ebből bajod?
      Képzeld, Ahogy Nagy Lajos átadta ékkőként a diósgyőri várat Máriának , úgy fogja megkapni Lőrinctől ,Várkonyi Andrea a cementgyárat.)

      1
      3
    • Névtelen
      2021.06.09. 08:35

      Pontosan. Ezért kellett a veszélyhelyzet hivatkozva , sunyiban tárgyalás nélkül ítéletet hozni. Csöbi 20 forintért eladja a miskolciakat ha kell.

      • Névtelen
        2021.06.09. 09:05

        Nyugi van! Majd Miskolc robinhoodja Szilágyi Szabolcska megmenti 😂😁😂🤣
        Jakab Petike töritanár éppen most „értelmezte” a 2022-es költségvetést.

        2
        4
        • Névtelen
          2021.06.09. 13:18

          Nem is csöbi…:)Még utolsó évében lehúzza párszor a cementeseket az alapítványon keresztül,ti meg majd néztek hogy rossz helyre ment a mani,mert nem is csöbit indítja a fidesz a választásokon…:)’):):):):):)

          4
          1
          • Névtelen
            2021.06.09. 15:45

            ja, ja. Nem vagy Te véletlenül ballikos?
            Királyegyházát is egy fideszes képviselő közbenjárására építették fel a kínaiak és adták át a diktatúrában 2011-ben.
            😂🤣😂🤣

            „Az éves szinten egymillió tonna cement gyártására alkalmas királyegyházi cementművet 2011 szeptemberében adták át, előtte 30 éven át nem épült cementgyár Európában. A korszerű, környezetbarát technológiát alkalmazó és az energiával hatékonyan gazdálkodó létesítmény a legmodernebbek között van világszinten is, annak tervezésére és kivitelezésére 72 milliárd forintot költöttek.
            ….Egy év alatt harminc százalékkal, 25 milliárd forintra növelte árbevételét és több mint kétmilliárd forintos adózott eredményt ért el 2019-ben a Lafarge Cement Magyarország Kft. (Lafarge) – közölte a társaság.”

            2
            1
          • Névtelen
            2021.06.09. 20:51

            Nem én tamogattam csöbör kamualapitványát az biztos.
            Kirágyegyháziakhoz nekem mi közöm?Ha a 800 lakos fejenként épitett egyet magának azt is lesz@rom.Itt nem lesz.

          • Névtelen
            2021.06.09. 22:16

            én is leszarom, hogy a messzi földekről történi szállítások miatt mennyi dioxinos kaját zabálsz.

      • Névtelen
        2021.06.09. 11:27

        Marhaság. A mérőállomások dolgoztak.

        Hejőcsabán 2003-ra építették meg azt filtert, ami Vácon 2017-re épült meg.

        Egyik sem volt olcsó, de első az egészség.

        „2017 március 8
        Cél a minimalizálódó porkibocsátás
        Újabb fontos mérföldkőhöz érkezett a Váci Cementgyár környezetvédelmi modernizációja – az eddig használt elektrofilteres rendszert korszerű, zsákos porszűrő rendszer váltja majd fel, ezzel még tovább csökkentve a porkibocsátást.

        A közel 7 milliárd forint összértékű környezetvédelmi beruházás célja, hogy a jövőben szigorodó környezetvédelmi határértékeket is messzemenően teljesítse a gyár, még inkább növekedjen az üzembiztonság, és a térségben továbbra is stabil munkáltatóként legyen jelen a vállalat”

        2
        1
  15. Névtelen
    2021.06.09. 12:48

    Debreceni cementgyárat is egy jó nagy mészkőhegység mellé építették. Van benne logika. A Hejőcsabai cementgyár meg nem üzemeltethető gazdasági és környezetvédelmi okok miatt.

    3
    1
    • Névtelen
      2021.06.09. 13:02

      Aztán melyik az a debreceni cementgyár?

      • Névtelen
        2021.06.09. 15:47

        Debrecen városának jól jön az adója.

        2
        1
      • Névtelen
        2021.06.09. 15:49

        Debrecen nyert, Miskolc vesztett

      • Névtelen
        2021.06.09. 16:08

        Minden Tüzépen ott van a DTG cement.

        „Rólunk – DTG Cementhttps://dtgcement.hu › rolunk
        A DTG Cement Kft. 2005-ben alakult, működésünket 2006-ban kezdtük. A vállalatunk immár 14 éve folytatott fő tevékenysége a csomagolt cement gyártása​, …”

        • Névtelen
          2021.06.09. 19:06

          Még hány magadfajta hülyének kell az orra alá dörgölni, hogy Debrecenben NINCS CEMENTGYÁR?Csomagolóüzem van.Örülök, hogy segíthettem.

          • Névtelen
            2021.06.09. 21:07

            Még hány magadfajta hülyének kell az orra alá dörgölni, hogy
            Európában klinkerégetés nélkül is van cement előállító vagyis cementgyár.
            Németországnak 53 cementgyára van, a tőlünk kisebb Ausztriának 13.

            Ha, ennyire hülye vagy , minek szólsz hozzá.

          • Névtelen
            2021.06.09. 21:15

            Hejőcsabán sohasem volt cementgyár, csak mészterméket és cementterméket előállító, forgalmazó.

          • Névtelen
            2021.06.10. 06:26

            Emberek!Fordulat!Debilék most már azt is letagadják,hogy hejőcsabán valaha cementgyár volt..:):):):):)Ne a szemeteknek higgyetek,hanem a cementeseknek!
            Viszont ha debrecenben pl. egy tartályból zsákba töltök át ukrán cementet az meg maga a cementgyártás.Na takarodjatok ti a pics@ba a kemencétekkel együtt fizetett bércsicskák :)’):):):):

          • Névtelen
            2021.06.10. 08:11

            Szóval ti debreceniek vagytok?Azt hittem, hogy ott csak kósa a mániákus hazudozó. Hogyasszongya:

            „Nem stróman az édesanyám, mer’ nem az / Az is csak egy kicsi erkély, nem terasz””

          • Névtelen
            2021.06.10. 16:04

            A cement a magról kell. Csőben fejlődik. Ukrán magból magyar cement fejlődik.

  16. Névtelen
    2021.06.09. 17:04

    F Nagy Zsuzsa ha igazán zöld akkor forgalom korlátozásokon is gondolkodjon!
    Cementgyárnál a négysávos utat kitáblázni 3.5 t -tól nagyobb autók nem közlekedhetnek
    Miskolctapolcán a 3.5 t-tól nagyobb autókat júliusban augusztusban ki kell tiltani

    A környezet terhelés csak bizonyos esetekben érdekli

    4
    1
    • Névtelen
      2021.06.09. 22:08

      Csak műzöld.
      Még egy-két év és Miskolc elektronikai ipara ellen fordul

      agy-vér router

      https://www.youtube.com/watch?v=ISPVvW2R1PE

  17. éc péc kapuléc
    2021.06.09. 18:33

    Csöbör Csöbinek nem ez az egyetlen befolyással való XXXXXXXXXXzd csak meg a kocsit, amit használ honnan van, hogyis van elkönyvelve.
    XXXXXXXXXXXXXXXXXXbármennyire is adja a jópofi feleséget a fúrós videójában.
    Persze ettől még a redves hazug balos dilettáns piti maffiózó balosokra se szavaznék…

    • Névtelen
      2021.06.10. 06:21

      akkor csak Miskolc csecsemőképű robinhood-jára tudsz szavazni.

    • Névtelen
      2021.06.10. 06:54

      Akkor a hejőcsabaiak számára a következő öt év minden napjára megrendelheted a porral, zajjal, nagy teherautó forgalommal járó betondarálást az elektronikai cégek
      tapsikolása mellett. Mire a 63 hektárral végeztek…. az épületeket elnézve…

      „A magyar jogszabályok szerint az épületek bontása során keletkezett törmelékek hulladéknak minősülnek, melynek felhasználására két lehetőség van. Az egyik, hogy azonnal a hulladéklerakóba kerül, a másik lehetőség pedig a keletkezett felesleges anyagokat ledarálása.

      Ahhoz, hogy a darálékot újrahasznosíthassuk, szükség van az anyag bevizsgálására. Egy szakirányú laboratóriumban megvizsgálják a mintákat, s megállapítják, hogy az így keletkezett anyag felhasználható egy következő építkezéshez. Amennyiben az értékek megfelelnek az előírásoknak, akkor lehet kivonni a betondarát építőanyagként további értékesítésre, felhasználásra.

      A betondarálás egy modern darálógéppel történik. Az épületbontásakor keletkezett hulladék újrahasznosítása nem feltétlenül a környezetvédelem szempontjából lényeges, hanem jelentős költségcsökkentő hatással is bír a beruházásokra nézve. Ügyfeleink érdekeit szem előtt tartva, törekszünk arra, hogy a lehető legjobb minőséget nyújtsuk a környezetünk megóvása mellett. „

      • Névtelen
        2021.06.10. 08:38

        Ezzel neked már nem kell foglalkozni cementes, te akkor már régen valahol máshol fogsz siránkozni azon ,hogy miért nincs ott cementgyár.

        • Névtelen
          2021.06.10. 09:18

          Igazad van . Ti fogjátok szívni, nem én

          • Névtelen
            2021.06.10. 11:10

            Akkor meg miért a pék f@szának rontod még itt a levegőt?

          • Névtelen
            2021.06.10. 16:01

            Élvezem a kreténségedet.

  18. Névtelen
    2021.06.09. 20:19

    F Nagy Zsuzsa a HOLCIM Zrt fizetett alkalmazottja lehet, mert a HOLCIM nem csípte a szemét, csak a nem működő Magyar Cement. Ja, hogy az zsidó volt, ez meg magyar!
    Zsuzsika inkább Izraelben játszd az eszed!

    • Névtelen
      2021.06.09. 22:01

      A holcim 3 gyárban állította le a termelést. Egy rossz szóval nem illette őket.

      • Névtelen
        2021.06.10. 06:31

        Miért kellett volna rossz szóval illetnie őket azért mert leállították a termelést 3 gyárban?Csak,hogy követni tudjam a logikát.

        • Névtelen
          2021.06.10. 09:27

          Igazad van! Hihetetlen nagy környezetvédő a holcim. Dolgoztak F.Nagy helyett. Megszabadították az országot három cementgyártól. A cukoripartól , növényolajipartól is így szabadultunk meg. Olyan rendesek, annyira törődnek velünk. Ott van például a magyar mészipar
          Egy osztrák és egy belga családé, de te országodat marasztalják el, büntetik a széndioxid kibocsátásáért. Gondolom, logikus.

          1
          1
          • Névtelen
            2021.06.10. 11:19

            Nem volt bonyolult a kérdés, de azért megismétlem:
            Miért F.Nagynak kellett volna rossz szóval illetnie őket azért mert leállították a termelést 3 gyárban bivalyb@sznád alsón?
            Mésziparral mi a túróvan?Nem arra vannak a hatóságok kitalálva,hogy felügyeljék a termelést?Ha ők nem végzik a munkájukat azért ki a hibás?És mi köze ennek ahhoz hogy belga osztrák dél afrikai családé egy gyár?Összevissza handabandáztok b. meg.

        • Névtelen
          2021.06.10. 16:16

          Nem bonyolult az ítélet. Megismétlem:

          „a becsatolt iratokból egyértelműen megállapítható, hogy az engedélyezett tevékenység nélkül is terhelt az érintett terület levegőminősége. A szállópor-immisszióhoz a cementgyár korábban sem járult hozzá jelentősen, valamint a gyár leállítását követően sem volt számottevő szállópor-immissziócsökkenés megállapítható a két miskolci mérőállomáson.”

          B@ssza a csőrötöket, mi?

    • Névtelen
      2021.06.10. 06:27

      Te meg majd a bíróságon a zsidózásért.

      • Névtelen
        2021.06.10. 09:33

        Ja, mert azt mondta, hogy a svájci holcim közép-európai érdekeltségeit eladta az ír CRH-nak?

        1
        1
        • Névtelen
          2021.06.10. 11:21

          Mert ezt írta mi?Na hazudozzatok még tovább cementb&zik. Egy újabb cementgyármentes napra ébredtünk. :::):):):):)

          • Névtelen
            2021.06.10. 16:14

            Már a sorok között is olvasol?

          • Névtelen
            2021.06.11. 11:57

            Ő a Pilisben szívja 😁😂🤣😀

            “A Levegő Munkacsoport újabb méréssorozatával a fűtés légszennyezését kutatta a Börzsöny és Pilis hegyei közt. Ijesztő körkép rajzolódik ki az eredményekből, amely szerint a kristálytiszta hegyi levegő csupán vágyálom.

            A szén és tűzifa lakossági égetése miatt toronymagasságú légszennyezési értékeket mértek a Levegő Munkacsoport kutatásában a Budapesthez közeli hegyvidékeken.😀😁😂🤣😂 A kutatásban a szakmai körökben PM10-ként emlegetett szálló por koncentrációját mérték, amely az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint Európában a légszennyezés 1,6 ezermilliárd dollár, ebből csak Magyarországon 40 milliárd dollár, azaz fejenként évente több mint 1 millió forint kárt okoz. (A WHO szerint évente 4,3 millió ember hal meg csak a beltéri légszennyezettség miatt.)

            A méréseket 2015. november 3-án délután 17 órakor a 864 méter magas Nagy Hideg-hegyen kezdték. A naplemente fényeiben jól látszott a hidegpárna teteje, élesen elkülönülve a felette rétegződő melegebb és szárazabb légtömegtől. A hidegpárna felett átlagosan 6628 részecske szennyezte a levegőt köbcentiméterenként – közölte hírlevelében a Levegő Munkacsoport.”

  19. Névtelen
    2021.06.09. 21:25

    Hejőcsabán sohasem volt cementgyár, csak mészterméket és cementterméket előállító, forgalmazó.

  20. Névtelen
    2021.06.10. 06:46

    A VV-frakció nem támogatja ezért rákeni az önkormányzatra.

    Nehéz volt?

    • Névtelen
      2021.06.10. 09:35

      Dobrevék mit mondtak, mit tegyenek?

  21. guest
    2022.08.31. 18:45

    Haladjunk sorban: F. Nagy Zs. finanszírozói listája nyilvános?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük