Ferenc pápa keresztényellenes magatartást tanúsít, amivel rendkívül súlyos kárt okoz a keresztény világnak – hangzott Bencsik András értékelése a kormánypárti Hír TV Sajtóklub című műsorában, amelyet az Index szemlézett.

A Demokrata főszerkesztője azzal kapcsolatban jutott erre a megállapításra, hogy a jelenlegi tervek szerint Ferenc pápa sem Orbán Viktorral, sem Áder Jánossal nem kíván találkozni rövid magyarországi látogatásán: kizárólag a szeptemberi eucharisztikus világkongresszuson kíván részt venni, és néhány óra után tovább is megy Szlovákiába.

Bencsik András úgy vélte, a pápa meg akarta alázni Magyarországot lépésével. Kifejtette, hogy amennyiben a katolikus egyházfő úgy véli, Orbán Viktor és Áder János hibát követett el azzal, hogy „nem ereszti be a muszlim embertömegeket”, és ezt ő véteknek ítéli meg, az az ő szuverén döntése. Azonban „keresztény emberként” arra figyelmeztette a pápát, hogy Jézus Krisztus e tekintetben félreérthetetlen útmutatást adott, és azt mondta, hogy ha a szentatya szeretne majd odafönt – amikor eljön az ideje – megbocsátást nyerni a Mindenhatótól, ennek a megbocsátásnak az lesz a feltétele, hogy ő is meg tud-e bocsátani.

Hozzátette, Ferenc pápa keresztényellenes magatartást tanúsít, s azért imádkozik, hogy „az eredeti pápa”, XVI. Benedek világosítsa meg „ezt a különös pápatársat” arról, hogy mi a felelőssége és a kötelessége a keresztény világ vezetőjének.

Bayer Zsolt, aki korábban egyebek között demens vénembernek nevezte a pápát, ezúttal egyébként szokatlanul visszafogottan nyilvánult meg. Úgy érvelt, hogy ha Ferenc pápa mint katolikus egyházfő (és nem mint a Vatikán államfője) döntött lépése mellett, akkor nem teljesíti munkaköri kötelességét, ugyanis neki, mint a katolikus egyház fejének, első számú kötelessége, hogy a vélt vagy valós bűnösökkel találkozzon, és minél nagyobb bűnös valaki, a pápának annál inkább befogadóan kell viszonyulnia hozzá, mert „ez a melója”. Így ha ezt megtagadja, „meg kell kérni, hogy ne jöjjön ide”.

Forrás: Index.hu