Skip to content

Rendőrök követték Czeglédy Csabát nem létező rendszámmal

A rendőrség kinyomozta, hogy ők használták a hamis rendszámot.

Lefényképezte az őt követő autót Czeglédy Csaba ügyvéd, a Demokratikus Koalíció politikusa április elején. A Szombathelyen lefotózott sötétkék Mazda rendszámáról azonban az ügyfélkapus ellenőrzés azt adta ki, hogy ilyen rendszámot nem adtak ki Magyarországon.

Czeglédy feljelentést tett egyedi azonosítójellel való visszaélés miatt.

A rendőrség most tájékoztatta arról, hogy a nyomozást megszüntetik, mert megállapították, hogy „a gépjármű használatára a Rendőrség bűnüldöző tevékenységével összefüggésben került sor”.

Czeglédy a Facebookon tette közzé a dokumentumot, az autó fényképével együtt. Írásában úgy fogalmaz, a kocsi „a gyanú szerint” a Nemzetbiztonsági Szakszolgálathoz tartozik, és ezzel megerősítést nyert, hogy az ellenzéki politikusok követése „mindennapos gyakorlat”.

Czeglédy ellen egyébként a Borkai-ügy után indult nyomozás, lényegében az a gyanú, hogy ő volt az, aki „Az ördög ügyvédje” című blogon kiszivárogtatta a győri expolgármester pornófelvételeit. Ezt az ügyvéd tagadja.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



4 Comments

  1. Névtelen
    2021.05.30. 10:31

    Mikor volt ez már…..

    • Névtelen
      2021.05.31. 17:45

      De volt és van! Ez a baj!

      • Névtelen
        2021.05.31. 18:31

        Egy jogerősen elítélt bűnözőt sem követhetnek?

        „Czeglédy ellen először 2001-ben emelt vádat az ügyészség adócsalás, magánokirat-hamisítás és számviteli fegyelem megsértésének vétségével. Ennek következtében 2002-ben másodfokon 1 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélték, amelynek végrehajtását 2 évre felfüggesztették. Ebben az időszakban az MSZP-n belül semmilyen tisztséget nem viselt, a közéletben viszont továbbra is aktív szereplő maradt. A 2006-os önkormányzati választások
        alkalmával a helyi pártszervezet ismét bizalmat szavazott neki egyéniben, ahol a választók nagy többséggel be is választották a közgyűlésbe, a ciklus elejétől pedig alpolgármesteri posztot is kapott. 2010-ben és 2014-ben is újraválasztották egyéni választókerületében, ezt
        követően a baloldali frakció vezetője volt a városi közgyűlésben.”
        /K-monitor/

  2. Névtelen
    2021.05.31. 20:39

    Még jó, hogy követték. Egy bűnöző. Kit kövessenek? Mari nénit a piacról?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük