Gyere, ha téged is
– riaszt a mikrofon
– sokkot kapsz a kamerától
– szédülsz egy riporter láttán
– nehezen kerekednek a szövegek
– vagy csak tudni akarod hogy jelenj meg egy interjún, mennyit beszélj és mit mondj!?
ITT AZ IDŐ!
Jelentkezz a BluePixel tréningjére!
Készülj fel a médiaszereplésre!
Kiscsoportos foglalkozások ezúttal egy 30 órás 10 alkalmas tréningen, ahol gyakorlatorientáltan, korszerű médiatechnikai eszközök segítségével, a valódi helyzeteket modellezve tapasztalhatod meg, mi vár egy sajtótájékoztatón, tv vagy rádióinterjún, bármilyen tömegrendezvényen vagy nyilvános szereplésen és kapsz útmutatást az éles helyzetek megoldásához! Megtanulod mikor, hogy jelenj meg, milyen szövegeket használj, milyen hosszan beszélj, stb.!
Tervezett kezdés: 2021. június 15.
Csoportlétszám: max. 10 fő
Helyszín: Miskolc, Dózsa György utca 30.
Tréner: Czikora Ágnes újságíró, riporter
és csapata
1.tréning
Mit kommunikálsz magadról?
Megjelenés, bemutatkozás, előnyös beállítások. Annak felmérése, milyen előnyökkel, hátrányokkal indulsz egy médiaszereplés kapcsán műfajspecifikusan.
2.tréning
Milyen stílus vezet sikerre?
Mini stílustanácsadás színanalízissel, formaelemzéssel, sminktechnikával a közszereplés függvényében. Mit vegyél fel – vagy mit ne! -, ha témaspecifikus rendezvényen vagy a televízióban beszélsz? Hogy öltözz egy sajtótájékoztatóra? Mikor légy hatásvadász és mikor visszafogott? Hogy maradj mindig minden helyzetben érdekes!?
3.tréning
Milyen szöveg a nyerő?
Információs anyagok és rövid közlések megalkotása, ezek kötelező és színes elemei, hossza, hangsúlyai, interpretációja nyilvánosan vagy a médiában. Eltérések és azonosságok egyes műfajokban.
4.tréning
Mik a hangsúlyos és súlytalan dolgok?
Beszédgyakorlás saját szövegekkel. Kiállás, testtartás, kapaszkodók, rossz szokások, hanglejtés, hangsúlyok. Verbális és nonverbális kommunikáció eltérő médiaműfajokban.
5.tréning
Mire figyelj ha fotóznak?
Sokat elárul rólad egy fénykép az újságban, vagy a közösségi médiában. Bár napi gyakorlat ezek „publikálása” gyakran az alapszabályok betartása is gondot okoz. Mosolyogj? Pózolj? Hova nézz? Útban van a kezed-lábad? Helyes testtartás, előnyös profil, viselkedés fényképezés közben. Fotózás és képelemzés.
6.tréning
Hogy adj interjút a rádióban?
Ismerkedsz a hangoddal és gyakorolhatod a hangsúlyos beszédet. Levetkőzheted rossz szokásaidat a megnyilvánulások közben! Megtanulhatod milyen hosszú válaszokat adj és hogy használd jól az idődet a nyilatkozatoknál. Megtudhatod miként légy partnere a kérdezőnek. Rögzítés és hangelemzés.
7.tréning
Hogy szerepelj a televízióban?
Alapszabályok a televíziós szereplés előtt, közben és annak végeztével. Gyakori hibák és azok kiküszöbölése. Számodra előnyös beállítások felismerése, verbális és nonverbális kommunikáció, nyilatkozat, interjúkészítés, beszélgetés esetén. A szereplés tartalma és hossza. Felvétel és elemzés.
8.tréning
Mire ügyelj, ha a riporter nem figyel?
Ha úgy érzed a riporter túl fiatal, gyakorlatlan vagy kevéssé körültekintő, lehetsz kezdeményező és figyelhetsz te a részletekre. Hogyan? A szabályok ismerete megmenthet!
9.tréning
Hogy zajlik egy sajtótájékoztató?
Összetettebb feladat egy sajtótájékoztatón szerepelni vagy esetleg vezetni azt! Megtapasztalhatod és kipróbálhatod rátermettségedet ebben is egy jól imitált környezetben, kamerák és fotósok kereszttüzében. Szabályok és folyamatok, protokoll és problémakezelés.
10.tréning
Mit tanultál és hogy folytathatod?
Konkrét feladatok megoldásával számot adhatsz a tanultakról. Megoldások elemzései. Egyéni kérdések, kérések és problémakezelés.
A tréning díja 190.000,-ft
Garantáltan
HASZNOS
ÉLMÉNYDÚS és
MAGABIZTOSSÁ TESZ!
Jelentkezz itt:
e-mail. info@bluepixel.hu
tel. +36306982340