A 2019-es önkormányzati választás után komolyan megroggyant Nyitrai Zsolt nimbusza is a Fideszben. Egert simán elhozta az ellenzék a Fidesztől, és még s testületi többség is Mirkóczki Ádáméké lett a választás után. Már akkor rebesgették, hogy ennek következményi lesznek Nyitraira nézve is.

Felfelé bukott!

Most pedig be is bizonyosodott, hogy Nyitrai elveszíti Egert, és az utóbbi 10 évben kiépített kiskirálysága maradékát is. Ahogy ez a Fideszben lenni szokott, senkin nem hagynak az út szélén, így Nyitrai esetében is sikerként próbálják eladni a bukást és új pozíciót adnak neki:

Orbán Viktor miniszterelnök a napokban felkérte az országgyűlési képviselőt, hogy a választási felkészülés jegyében segítse a munkáját.

Áll a Fidesz-propaganda Origo cikkében, de azt is megerősítik, hogy valószínűleg nem indul újra Nyitrai a 2022-es választáson. Az egriugyek.hu már korábban megírta, hogy valószínűleg Pajtók Gábor a Heves Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott veheti át a bukott képviselő helyét. Bár az érintett ezt egyenlőre nem erősítette meg.