A DVTK atlétái közül Németh Luca, Kovács Máté és Tugyi Levente válogatott meghívót kapott a 19. Hegyifutó Európa-bajnokságra, Portugáliába

A diósgyőri atléták a múlt heti, szentgáli hegyifutó országos bajnokságon nyújtott teljesítményük miatt kaptak meghívót a Cinfaesben megrendezésre kerülő kontinensviadalra.

A többszörös ifjúsági világbajnoki érmes, Németh Luca csapatban aranyérmet nyert az ob-n, míg egyéniben a 7. helyen zárt, ami meghívót ért neki az U20-as Eb-re.

Kovács Máté 16 évesen érdemelte ki az U20-as válogatottságot. A DVTK atlétája egy fantasztikus versenyzéssel a férfiak 7,5 kilométeres távján, óriási csatában harmadik lett, amivel megváltotta repülőjegyét élete első Európa-bajnokságára.

A felnőtt férfiak mezőnyében az idei évet bombaformában kezdő Tugyi Levente egyéniben győzött a félmaratoni távon, ám ő nem biztos még, hogy elindul Portugáliában. A sokszoros magyar bajnok atléta szereplése függ a Thaiföldi világbajnokságtól, ahová még kvalifikálnia kell a válogatóversenyeken.

A 19. Hegyifutó Európa-bajnokságot július 3 -án rendezik.