Skip to content

A szakemberek elmentek locsolkodni…A szerdai rekord halálozási számot részben adattorlódás okozta

 

A járványügyi adatok továbbra sem kedvezőek Magyarországon, a kórházi kezelésre szorulók száma pedig nagyon magas – fogalmazott Müller Cecília országos tiszti főorvos. “Tudjuk jól, hogy ez jellemzően a brit mutánsnak köszönhető” – hangsúlyozta.

Müller szerint figyelemmel követik az AstraZeneca vakcinájával kapcsolatos híreket, aggodalmakat. Azt is mondta, hogy az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) várhatóan ma vagy holnap foglal állást az oltóanyaggal kapcsolatban, a döntést pedig a magyar hatóságok is figyelembe fogják venni. (Az EMA azóta bejelentette, hogy ma délután négy órakor tartanak sajtótájékoztatót a témában – a szerk.)

A tiszti főorvos elmondása szerint részben adattorlódás okozta a szerdai rekordmértékű halálozási számot, mert a húsvéti ünnepek alatt a szakemberek nem tudtak pontos jelentést készíteni.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



11 Comments

  1. Névtelen
    2021.04.07. 14:37

    „A 95 százalékos hatásosság nem azt jelenti, hogy száz beoltottból öt lesz koronavírusos, hanem azt, hogy az oltás 95 százalékkal csökkenti a megfertőződés valószínűségét.

    Mondok konkrét számokat, úgy jobban érthető. A Pfizer harmadik fázisú nagy gyógyszerkísérletében körülbelül 21 700 ember kapott vakcinát, és ugyanennyi kapott placebót. Természetesen senki nem tudta, melyik csoportban van, és a csoportba sorolás véletlen volt, így biztosan tudhatjuk, hogy a megbetegedésekben tapasztalt különbség tényleg az oltás hatásának tulajdonítható. Az oltott csoportban 8 beteget találtak, a megbetegedés valószínűsége tehát 0,04 százalékos volt, az oltatlan csoportban 162 megbetegedés volt, ami 0,75 százalékos kockázat. Azaz mondhatjuk, hogy megbetegedés valószínűsége csökkent 95 százalékkal, mert a 0,04 öt százaléka a 0,75-nak. Azért ezt a relatív számot adjuk meg, mert ezt gondoljuk állandónak. A valóságban ugyanis nem biztos, hogy oltatlanul 0,75 százalék a megbetegedés valószínűsége; ha valahol éppen nagyon tombol a járvány, vagy ha hosszabb időintervallumot nézünk, a kockázat ennél jóval nagyobb is lehet. Ha azonban elfogadjuk a 95 százalékos hatásosság stabilitását, akkor meg tudjuk más esetben is mondani, hogy mi várható; például ha az adott szituációban oltatlanul 10 százalék lenne a megbetegedési kockázat, akkor ebben az esetben a Pfizer-vakcinával beoltottak megbetegedésének kockázata 0,5 százalékra csökken.”

  2. Névtelen
    2021.04.07. 15:14

    Ezt Hegedűs Andrea Főnöke másképpen látja 😂😂😁🤣. Már takarítják az IFA platókat.

    „Merték-e vállalni a kockázatot, hogy megvédik a magyarokat, akár korlátozásokkal, vagy féltek a politikai kockázatoktól, és százak mentek el, mint ahogy ma is több mint háromszázan?”, sorolta Gyurcsány.

    Önök ölték meg őket. Az én apám pár tízezerért börtönbe ment, önök csak arról tudnak beszélni, hogy 2,5 milliót beoltottak. Hála a jó istennek.

    „Minden működik, amikor önök nem avatkoznak bele, semmi, amikor önök akarnak valamit csinálni”, mondta. Mert maguk alkalmatlanok, hogy kormányozzanak.

    Ma sokkal kevesebbért, mint amit önök tesznek, visznek el embereket és becsuknak. Magukat is el fogják vinni. Nem is olyan soká. Egy év múlva, másfél év múlva. Százak haltak meg, ezért maguk lesznek a felelősek, mi ezt a felelősséget számon fogjuk kérni. Jövőre győzünk, maguknak nem lesz kegyelem. Szeretném mondani. Viszontlátásra.”

  3. Névtelen
    2021.04.07. 16:08

    Azannya! És mivel voltak lekötve azok a mérhetetlen tudású szakemberek?

  4. Névtelen
    2021.04.07. 16:22

    Lényeg, hogy a csődölt cégeket lölö már megvette. Aki nem csődölt be az már tudja, kinek, mikor, mennyit kell leadni. Ennyi.

    • Névtelen
      2021.04.07. 17:15

      Ócska bolsi blöff.
      B@sszál ki vele. Lökd oda három üveggyöngyért a külföldi karvaly tőkének.
      Van benne gyakorlatod nem?
      Kap ösztöndíjat a CEU-ra csemetéd.
      Együtt utazhatsz az orvosokkal valamelyik üdülőparadicsomba.
      Ezer és egy módja van a fizetésnek.

      1
      2
      • Névtelen
        2021.04.08. 17:20

        Nem lehet mindenki soros ösztöndíjas oxfordban mint a gazdád.

  5. Névtelen
    2021.04.07. 16:56

    Adattorlódás. A rossz táncost a tökei is zavarják.

    • Névtelen
      2021.04.07. 18:04

      Az csak egy méretes exovertált csikló 😂🤣

  6. Névtelen
    2021.04.08. 13:25

    A mai (2021.04.08) halálozási adatokat mi okozta ?

    A Kúrmány ?

    • Névtelen
      2021.04.08. 13:58

      A felelőtlenség és a dilettantizmus.

      • Névtelen
        2021.04.08. 16:24

        Gyurcsányinál már 93 ezer halott lenne.

        Elsírna ennyit a médiában;

        „Gyurcsány: „nem akarunk Párizst”
        2005. november 19. 17:05

        Magyarország megértést kér az Európai Bizottságtól, mert bár tudja, hogy a fejlettebbé válása és igazságosabbá tétele érdekében szükséges változtatások terhelik a költségvetést, de „nem akarunk Párizst, nem akarunk éhséglázadást, nem akarunk fejletlenségben hagyott régiókat” – mondta Gyurcsány Ferenc, Jose Manuel Barrosóval, az Európai Bizottság elnökével folytatott megbeszélése után. A magyar költségvetés kapcsán rögzítette: az államszerkezet, az egészségügyi rendszer és a közoktatás igazságosabbá tétele érdekében szükséges változtatások Magyarországon nem történhetnek meg diktátumokkal, úgy, hogy a szükséges változtatásokban nem ért egyet az ország egésze, azokat a politikai elit kikényszeríti.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük