A dobtárast is elvitték. Vörös csillagok miatt került bajba a hagyományőrző munkásőrök edelényi vezetője

Önkényuralmi jelkép használatának vétségéért vádat emelt az ügyészség a Hagyományőrző Munkásőr Társaság „országos parancsnoka” ellen, írja a Blikk.

 

Konkoly-Thege László, a Heves Megyei Főügyészség szóvivője a lapnak elmondta, hogy a társaság Facebook-oldalán és a honlapján már hozzáférhetetlenné tettek több képet is, amit szeretnének véglegesen fenntartani, és pénzbüntetést szabnának ki.

A társaság vezetője a 31 éves Juhász Norbert, aki Edelényben él. „Tavaly indult az ügy, miután a honlapunkon megjelenő, vörös csillagot ábrázoló képek és szövegek miatt valaki feljelentett” – mondta.

Az összes ingatlanját átnézték a rendőrök, és a közeli hozzátartozóinál is házkutatást tartottak. A munkásőrség által használt, de már jó ideje hatástalanított géppisztolyát is elvitték, ami „egy értékes relikvia volt és lakásdíszként funkcionált”.

Céljaikról azt mondta, hogy szeretnék lerombolni azt a gonosz mítoszt, hogy Kádár pufajkás terrorlegényei voltak a munkásőrök, szerinte ez nem igaz. A sztálinizmus bűneitől viszont elhatárolódnak.

A társaság honlapján olvasható életrajz szerint Juhász Norbert 14 évesen aktivistaként csatlakozott a munkásmozgalomhoz, korengedménnyel 15 évesen lett az akkori Magyar Kommunista Munkáspárt tagja. A következő évben a Központi Bizottság munkatársa lett, pár évvel később a párt Heves megyei szervezetének elnökévé választották. Később biztonsági őrként, majd egy vagyonvédelmi cég területi vezetőjeként dolgozott.

 

Vágólapra másolva

Támogatóinknak köszönhetően megjelent a Telex app!

Segítsd te is a Telex fejlődését!

Támogató leszek