3 perc várakozás után beinvitáltak az egyik helyiségbe, ahol egy Beyoncé-kinézetű hölgy elmondta, hogy „ma az AstraZeneca vakcinával oltunk. Elfogadja?

Közben csütörtökön egy órán belül elkezdtek szállingózni az újabb hírek az AstraZeneca-szérum körüli gondokról: bár nincs bizonyított kapcsolat a védőoltás és a potenciális trombózis között, 3 északi ország leállította az AZ-vel történő oltásokat és ezzel követték Ausztriát, a három balti államot és Luxemburgot. Thaiföld is felfüggesztette egy időre az oltóanyag használatát.

Akkor most menjek „oltakozni” vagy sem? – kérdeztem magamtól, mert szinte teljesen biztos voltam benne, hogy AstraZenecával fogadnak majd. Inkább megyek, amúgy egészséges vagyok, nem félek – győztem meg magam.

Jó szervezés, barátságos önkéntesek

Amikor megérkeztem a London északi részén található oltóközponthoz, egyből mély benyomást tett rám a szervezés. A britek néha katasztrofálisan kommunikálnak, de az embereket jól tudják sorba állítani és terelni.

Két biztonsági ember már 20 méterről kiszúrt az utcán és udvarias karmozdulatokkal navigált be a rendelő előtt felállított „triage”-sátorba.https://www.szabadeuropa.hu/a/31152261.html