Szerda délelőtt 11 órakor tette fel a honlapjára az Miskolci Városi Közlekedési Zrt. a hírt: csütörtöktől új menetrendet vezet be.

Teljes lehet a vezetési káosz a Miskolci Városi Közlekedési (MVK) Zrt.-nél, mert sem lakossági egyeztetésre, sem szakmai egyeztetésre nem került sor. A  Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatalt is „elfelejtették” tájékoztatni, a hatóságtól a menetrendi változtatáshoz előzetes jóváhagyásra is szüksége lett volna a vállalatnak. A miskolci lakosoknak 24 órájuk sem volt felkészülni arra, hogy mától véget ér a modern, városias tömegközlekedés korszaka, és komplett vonalak szűnnek meg. Nem jár tovább a 2-es villamos, a legendás 101B-s, a komlóstetői 67-es és az avasi 280-as autóbusz. A legfontosabb vonalakon óránként általában kettő, néhol azonban csak egy jármű indul.

Az MVK-nál uralkodó áldatlan állapotokról az Észak legutóbb akkor írt, amikor a járványhelyzeti jogszabályokat megsértve a vállalat február 1-jétől csökkentette a teljesítményét. A járatok ritkítását a kormányhivatal nem hagyta jóvá.

A miskolci jobboldali pártszövetség korábban jelezte: az MVK felügyelőbizottságában egyetlen szakember ül, a másik négy felügyelőbizottsági tag, Bartha György, Badány Lajos, Tompa Sándor és Prokaj Tamás a miskolci baloldal politikai küldötte.

boon.hu infó