Szekszárdon megszűnt az ellenzéki többség

|

Zaják Rita (Fotó: Zaják Rita / Facebook)

Zaják Rita, a Éljen Szekszárd (ÉSZ) Egyesület eddigi önkormányzati képviselője a Facebook-oldalán jelentette be, hogy kilép az ellenzéki frakcióból, és függetlenként folytatja tovább a politizálást.

A lépés azért bír jelentőséggel, mert eddig nyolc-hét arányban az ellenzéki Éljen Szekszárd Egyesület volt többségben a közgyűlésben, miközben a Fidesznek csak hét szavazata volt a polgármesterrel együtt. Most elvileg döntetlen az állás a Fidesz és az ellenzék között, de kérdés, hogy az ellenzékből most távozott Zaják hova fog szavazni.

A képviselő azt írja a Facebookon, hogy élete legnehezebb döntését hozta meg, de az okokat nem kívánja részletezni. „Egy biztos, elegem lett a teljesen értelmetlen, sokszor mocskos politikai csatározásokból, és úgy érzem, hogy ezzel a döntésemmel tudok még hasznosabb polgára lenni városomnak” – írja.

Az ügy előzménye, hogy a fideszes polgármester előbb tanácsnoknak tette meg Zaják Ritát, majd alpolgármestert akart belőle csinálni, de ezt sem a Fidesz, sem az ÉSZ frakció nem támogatta.https://hang.hu/belfold/2021/03/08/szekszardon-megszunt-az-ellenzeki-tobbseg/?fbclid=IwAR2-LNjuXC_swMfoHOIEfrXVb5FPUEYAixETwe68iM-y-1yY5JozfJp-F7U