Március elsején érdeklődött a Borsodihír szerkesztősége a McDonald’s kommunikációját ellátó ügynökségnél, meg tudják-e erősíteni, hogy Kazincbarcikán – az ózdi után – újabb éttermet nyitnak. A kérdés azért várt aktuálissá, mert a korábbi helyszínként kiszemelt Móricz Zsigmond tér lakóközössége szinte egyöntetűen ellenezte az építkezést – erről és a további fejleményekről korábbi cikkünkben beszámoltunk.

Ugyan azóta kiderült, hogy a városvezetés áttelepíti a terveit egy közeli, a Május 1. út másik oldalán fekvő telekre, egyetlen fél sem mondta ki eddig konkrétan: McDonald’s érkezik a városba. Sőt, Klimon István alpolgármester jelezte, több franchise rendszerben működő étterem is bejelentkezett Kazincbarcikára.

Március 9-én aztán választ kaptunk a McDondald’stól:

Hálózatfejlesztésünk célja, hogy a vendégeink számára legkényelmesebben elérhető helyeken, hosszú távon, magas színvonalú szolgáltatásokkal és kiemelkedő vendégélményt nyújtó kiszolgálással üzemeltessünk éttermeket. Ennek érdekében folyamatosan keressük új éttermek nyitásának a lehetőségét.
Konkrét tervekről jelenleg nincs megosztható információnk. Amint erre lehetőség nyílik, híreinkről a szokásos fórumokon, a weboldalunkon és a közösségi oldalunkon tájékoztatni fogjuk kedves vendégeinket és a sajtó tisztelt képviselőit.