Egy régi sutka: melyik az a virág amit ha tíz percig alulról szagolsz, biztos, hogy meghalsz?  A tavirózsa. Na jó, menjünk tovább.

Olvasom, hogy Vitray Tamás autóbalesetet okozott-írom így, mert elismerte-és kiengedték  a kórházból, jól van kicsit panaszkodik, meghúzta a biztonsági öv. Eddig a hír. Arról, hogy mi történt a vétlen autóssal, már mély hallgatás van. Gondolom mindez a korrekt tájékoztatás jegyében.

Itt a nagy tervezés időszaka, tegnap megnéztem a miskolci turisztikai terv munka anyagát-ezt találtam meg- ezzel két gondom van: ha ez még munka anyag, akkor erősíteni kellene, mert nem vagyunk a kormány kiemelt régiói között. Úgy szerepelünk mint Mátra-Bükk turisztikai térség, és itt van gondom angolul Eger regionként szerepeltetik. Nekem ez valahogy nem az elsővonal. Ugyanezen anyagban a várat Nagy Lajos korabeliként említik, ami helyes, máshol reneszánsz várként, ami nem helyes. Szerintem késő gótikus építésű, amit Mátyás király özvegye Beatrix reneszánsz stílusban szépítgetett.

A tervezéssel kapcsolatos hír, amit korábban írtam, hogy össze-vissza beszél mindenki a számokról, a patás Orbán és csapata okolható mindenért. Csak emlékeztetőül:  10,0 mrd ft jön a Várra folyamatosan mehet a felújítás, már megvan a kivitelező is. A tapolcai strand üzemeltetésére jön 700,0 millió ft. Kérdés, ez bérköltséget is tartalmaz, tehát nem értem a Fürdő kft körüli kalamajkát. Herman Ottó múzeum 376,0 millió, a két óvodára 105,0 millió ft. Végül sajtóhírek szerint kapott a város 300,0 millió vissza nem térítendő támogatást is, valamint időközben a Fürdő kft is kapott 78,0 milliót. Ez utóbbinál álljunk meg egy szóra: szintén sajtóhírek alapján mulasztás miatt kellett kétszer benyújtani az igénylést. Ha igaz, akkor mit kapott a mulasztó, hogy mások fizetésével szórakozik? Ez akárhogy is számolom 11. 559 mrd ami a folyamatban lévő beruházásokat nem zavarja.

Megjött az ellenzék által sokat szidott konzultációs kérdéssor. Ha komolyan végig gondoljátok komoly kérdések vannak benne. Gondolkodni kell rajta, hogy az eszedre vagy  a szívedre hallgass-e? Az eszem azt diktálja, hogy várjunk amíg az átoltottság nem ér el magasabb  szintet. A szívem szerint kellenének a társadalmi, társas kapcsolatok, az unokákkal való korlátozás nélküli mozgás, a spotesemények és hadd ne soroljam tovább. Szóval nem könnyű.https://zotmundhirek.hu/2021/02/18/innen-onnan-2/?fbclid=IwAR15VCfWOjKpO9j5fYFQuXAhqH6r16abwHz80GWkz2I_Qy-tK4QG6GjY9xA