Skip to content

Miskolcon is. Gyurcsány Ferenc: Mind a 106 helyen előválasztás lesz

Miskolcon is. Gyurcsány Ferenc: Mind a 106 helyen előválasztás lesz

A DK elnöke szerint harmonikus az ellenzéki együttműködés, az esetlegesen felizzó vitákat pedig félre fogják tenni a 2022-es választás idejére.

Mind a 106 egyéni választókerületben előválasztás lesz a 2022-es országgyűlési választás előtt – mondta el Gyurcsány Ferenc az ATV-ben.

Demokratikus Koalíció elnöke a csatornának beszélt a járványhelyzetről is. Mindenkit arra biztatott, hogy oltsa be magát. A volt miniszterlenök szerint nem az ellenzék csinál ebből politikát, hanem részben Kína és Oroszország használja ezt politikára, részben pedig a kormány politizálja át a kérdést.

Ha nem lenne más oltóanyag, akkor az oroszt és kínait kéne használni”

– mondta Gyurcsány.

A DK elnöke kitért a gazdaságra is, azt mondta, hogy szerinte a hétköznapi tapasztalatok nem támasztják alá a kormányfő optimizmusát, és szerinte a kormány meg sem próbálta megmenteni az embereket az ellehetetlenüléstől.

A volt miniszterelnök azt is elmondta: neki rendben van a gyurcsányozás, de az ország lenézésének tartja, ahogy 15 éves idézetek használatát is az őszödi beszédből.

Gyurcsány Ferenc szerint nagy alázattal készülnek az ellenzéki pártvezetők a kormányzásra. Elmondása szerint meglepte, hogy ilyen harmonikus az ellenzéki együttműködés, és hogy „milyen szépen csinálják ezek együtt”.

„Olyan szépen viselkednek, olyan reményteljesen, olyan kompromisszumkészek” – dicsérte partnereit Gyurcsány, hozzátéve: az ellenzéki tárgyalásokon valóban nincsenek belső viták, nemcsak arról van szó, hogy ezek nem szivárognak ki.

Lesz 106 helyen előválasztás – mondta a volt miniszterelnök, aki szerint az előválasztás során esetleg felizzó vitákat félre fogják tenni a 2022-es választás idejére.​



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



28 Comments

  1. Névtelen
    2021.02.16. 06:30

    VVarga Laci simán győzni fog

    2
    2
    • Névtelen
      2021.02.16. 19:15

      Bocs de én Feri emberére fogok szavazni.

      • Névtelen
        2021.02.17. 11:41

        a Feri emberére 😂🤣😂🤣😁

        • Névtelen
          2021.02.17. 11:50

          Farka van a menyasszonynak.

          1
          1
  2. Névtelen
    2021.02.16. 06:32

    Éppen nyolcvanegy évvel ezelőtt, 1940. február 16-án Miskolc-Görömbölytapolcán -35 fokot mértek. A meteorológiai mérések hazai kezdete óta, 1890-től a mai napig nem mértek ilyen alacsony hőmérsékletet Magyarországon.

    A kép illusztráció (Fotó: Nemzeti Fotótár/Komka Péter)

    Idén januárban és februárban előfordultak éjszakai fagyok, -10, -20 fok körül lehűlt a levegő, sőt, nappali fagyok is előfordultak. Ehhez képest elképzelhetetlen az a fagyos idő, amelyet 1940-ben ezen a napon rögzítettek.

    Miskolc-Görömbölytapolcán a hőmérő higanyszála egészen -35 fokig süllyedt február 16-án. Ha végigfuttatjuk a szemünket a magyar hidegrekordok listáján, akkor találunk hasonlóan cudar csúcseredményeket. Elég, ha csak a januári havi rekordot vesszük.

    Két évvel később, 1942. január 24-én -34,1 fokos fogvacogtató hideg volt Baján. Alig egy fokkal maradt el ez a nap a rekordtól. De ha végig nézzük a januári, februári napi kiugró értékeket, azok között is nem egy -30 körüli értéket láthatunk.

    Néhányszor veszélybe került a rekord
    A decemberi csúcstartó a fagyzugos Zabar, 2002. december 26-án, karácsonykor -28,3 Celsius-fokot mutatott a hőmérő.

    Említésre méltó még a márciusi rekord Lentiből, ahol elsején -27 fok volt 1963-ban.

    Nemcsak a hidegrekordok, hanem a hőmérsékleti különbségek rekordjai is érdekesek. A Földön mért legalacsonyabb hőmérséklet -89,2 fok volt. Nem meglepő módon ezt az értéket az Antarktiszon regisztrálták, még 1983. július 21-én. A legmagasabb pedig 58 fok Líbiában, El Aziziában 1922. szeptember 22-én. Ez a különbség már „szédítő”, 147 fok feletti.

    Egy adott napon belül is volt már 100 fok körüli hőmérséklet-különbség, az Egyesült Államok és Ausztrália között. Amíg az államokban -53 fok volt 2019-ben, Montana Államban, és halálos áldozatok is követelt a szélsőséges időjárás, addig Ausztráliában a rekkenő hőség okozott gondot. A déli féltekén akkor nyár tombolt, 40–45 fokos maximumokkal.

    Tisztázta az OMSZ, megdőlt-e az országos hidegrekord
    Nagy meglepetés nincs, ismét Zabaron mértük a leghidegebbet – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) Facebook-oldalára feltöltött bejegyzésben február 13-án, szombaton.

    Egy érdekességre is felfigyeltek, a Bükk-fennsíkon található töbörben mínusz 35,5 Celsius-fokot mértek. Azonban ez nem számít egyedi esetnek, hiszen a területnek különös, speciális mikroklímája van.

    A definíció szerint a töbör: jellegzetes felszíni karsztforma, a Bükk-fennsík nagyjából 750 méteres magasságban lévő Nagy-mezőjén számos ilyen kerekded, zárt szintvonalú mélyedés található, átmérőjük a néhány méterestől a néhány százméteresig terjed. Ezekben a lefolyástalan gödrökben speciális mikroklimatikus viszonyok uralkodnak, ennek köszönhető, hogy a gödrökben még a nyári éjszakákon is jelentős inverzió alakul ki – tudhattuk meg a Facebook-bejegyzésből.

    A jelenség tehát teljesen normális és rendszeres, szinte minden nyáron előfordul. Télen pedig akár mínusz 30, mínusz 35 Celsius-fokos hőmérséklet is elképzelhető a nagyobb töbrök aljában. Összegezve ez nem minősül rekordnak, de érdekes adatnak igen.

    3
    1
  3. Névtelen
    2021.02.16. 14:08

    „Menyasszony, vőlegény, de szép mind a kettő,
    Olyan mind a kettő, mint az arany vessző,
    Hej, mint az aranyvessző.

    Csipkefa, rózsafa, nem árt neki a tél,
    Köszönöm édesem, hogy eddig szerettél,
    Hej, hogy eddig szerettél.”

  4. Névtelen
    2021.02.16. 14:10

    Gyurcsány Ferenc szerint nagy alázattal készülnek az ellenzéki pártvezetők a kormányzásra.
    Gyurcsány Ferenc szerint nagy alázattal készülnek az ellenzéki pártvezetők a kormányzásra.
    Gyurcsány Ferenc szerint nagy alázattal készülnek az ellenzéki pártvezetők a kormányzásra.
    🤣😂😁😀🤣

    2
    2
  5. guest
    2021.02.16. 14:47

    A Köztársaságiak a Nemzeti hazafias demokraták egyesült egységben készülnek a 2022-es kormányváltásra és a kormányzásra.Közös programmal. Amelyet a közös kormányzásra készülő nyilatkozatban is egyesítettek megállapodással. Kompromisszumkészség lesz a legfőbb egyesítő erő. „Egy mindenkiért mindenki egyért”. 11 év után megszületett a nemzeti egység összefogás. Már a Mi hazánk Mozgalom is elfordul a fidesztől. Mi Nyitnánk Mozgalmat alapított a Mi Hazánk Mozgalom. Fidesztől ők is gyakorlatilag tehát elfordulnak. A Fidesz gyakorlatilag magára maradt a nemzeti hazafias demokratákkal szemben. A valóság fájdalmas vereséget mért a fideszre ! A Fidesz 1998-ban először ők is így nyertek, hogy a KDNP (Kereszténydemokrata Néppárt) + MIÉP (Magyar Igazság És Élet Pártja), FKGP (Független Kisgazdapárt) több kis párt egyesüléséből jött össze a fidesz is amitől naggyá vált.

    2
    1
    • Névtelen
      2021.02.16. 16:39

      Ha ezt Ribizlinek beadott megveszik tőle.
      Nem akarod átírni a történelmet a „kisztársaságiak” kedvére?
      Nem oly rég még Vona Gábor államférfiúi nagyságát méltattad ugyanitt.

      2
      2
  6. guest
    2021.02.16. 14:56

    Hatalmas összefogás van az ellenzéki oldalon. Szóhasonlattal képletesen olyan nagy mint régen a hazafias nemzeti népfront volt amely anno régen dicső győzelmet aratott sokáig. Régen az a kommunizmus volt amit nem szerettünk nyilván utána jött a féldiktatúra az ingoványos demokrácia ami most van ez sem „szívünk csücske” , 2022-től pedig nemzeti hazafias köztársaság (össz ellenzéki egység) egység összefogásban egységben az emberekkel jön egy harmadik erő. Végre ideje is lenne már 11 év után a tizenkettedik évben 2022-ben győzelmet aratni !!!

    2
    1
    • Névtelen
      2021.02.16. 16:51

      Ezt mind a fotón látható ifjú ara Hegedűs Andrea szeméből olvastad ki? 😁😂🤣😁😂
      Andrea átöltőzött mszp-sből DK-sba, Te átöltöztél Jobbikból DK-sba, a bálteremben majd találkoztok. Terrorháza 1. emelet

      Akkor, a „hazafias köztársaság”, az nemzeti-szocialista vagyis náci lesz?
      Vagy rosszul gondolom a Jakab-Dobrev tengelyt?

      3
      2
    • Névtelen
      2021.02.16. 16:56

      ja, ja. Azé Miskolc belvárosi palotái közelébe ne menjetek

      „Világot megváltó szabadság,
      Zászlaját fújja a szél.
      Éljenek a leninisták,
      És a nemzetköziség!”

      https://www.youtube.com/watch?v=-v8kByuaVDk

      2
      2
  7. hozzászóló
    2021.02.16. 15:06

    HAJRÁ KÖZTÁRSASÁGIAK DEMOKRATIKUS NEMZETI HAZAFIAS EGYESÜLT ELLENZÉKI EGYSÉG ÉLJEN AZ ÖSSZEFOGÁS ! ! !

    4
    2
    • Névtelen
      2021.02.16. 16:40

      hajrá! de jó is lesz nekünk másnap.

      2
      2
    • Névtelen
      2021.02.16. 17:44

      TUDJUK ! „a Fidesz tönkrette az ország gazdaságát,”

      Ezt mivel tudnád alátámasztani ?
      Valami hitelminősítő?
      Esetleg a befektetési kedv csökkenése?
      Munkanélküliség?
      Fizetések csökkenése?

      Vagy csak el kell hinni nektek, mert nektek kopirájtotok van az igazsághoz?”

      2
      2
      • Névtelen
        2021.02.16. 19:32

        Államadósság mértéke
        Euró árfolyam
        üzemanyagárak…
        Soroljam még nyalonc?

        3
        2
        • Névtelen
          2021.02.17. 11:40

          Még devizahitelesként is kiröhögöm a bolsevik hazugságokat

          „2001. évi XCIII. törvény
          a devizakorlátozások megszüntetéséről, valamint egyes kapcsolódó törvények módosításáról *
          Az Országgyűlés a piacgazdaság kiépítésének következményeként, a forint konvertibilitását teljessé téve, az Európai Unióhoz történő csatlakozásra való felkészülés érdekében törvényt alkot a devizakorlátozások megszüntetéséről, a tőke szabad áramlásának elősegítéséről.

          1. § (1)-(2) *

          (3) Amennyiben törvény vagy kormányrendelet másként nem rendelkezik

          a) devizabelföldiek belföldön és külföldön,

          b) devizakülföldiek belföldön

          devizával, valutával, belföldi fizetőeszközzel, illetve belföldi pénznemre szóló követeléssel végzett jogügyletei és cselekményei szabadon végezhetőek.

          https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a0100093.tv „

          1
          1
        • Névtelen
          2021.02.17. 11:49

          Inkább rakd ide be Júlia mennyasszonyi képét, az hatásosabb 😁😂🤣😃

          „Király Júlia, a Magyar Nemzeti Bank 2007 és 2013 között volt alelnöke pedig – akit a legkevésbé sem lehet Fidesz-szimpátiával vádolni – kifejti: „Lassan meg kellene tanulni, hogy a forint szabadon lebegő valuta. Nincs »jó« és »rossz« forintárfolyam, az úgymond »egyensúlyi« árfolyamot sem könnyű meghatározni (az exportőr teljesen máshol érzi azt, mint az importőr vagy a turista).”
          Igen, meg kéne végre tanulni, hogy a forint árfolyamát nem a kormányzat, nem is a jegybank állapítja meg (mint anno a pártállam idején), hanem a piaci szereplők: exportőrök, importőrök, befektetők, termelők és fogyasztók, no meg a valutaspekulánsok. Emiatt az árfolyam olyan, mint a hullámvasút: hol fel, hol le mozog.”

          Nem tudod kik lebegtettek meg a 60 tonnányi aranyrudat?
          Még Gyurcsány is kérte a tanácsát

          Melyik a sikamlósabb? Bokros csúszó leértékelése vagy Szájer esőcsatornája? Neked melyik került többe? Csak kérdezem!

        • Névtelen
          2021.02.17. 12:11

          Nem röhögni kell kicspi, hanem cáfolni.
          De azért köszi, hogy megerősítetted,hogy orbánék alatt vezették be a devizahitelezést. Azt ki is hagyta ma listából.

          1
          2
          • Névtelen
            2021.02.17. 21:19

            Tudsz olvasni? EU követelésre. Ebből nem következik, hogy Jóskát rábeszéled 42-szer , mert elrontottad a lakáshoz jutását

            „A devizahitelezésről azt mondta: 2004-2008 között a bankok több mint 700 ezer devizaalapú jelzálogkölcsön-szerződést kötöttek. Példaként az egyik bankvezető nyilatkozatát említette, aki elmondta, hogy van ügyfél akinek 42 devizaalapú lakáscélú jelzáloghitele van. (szerk.: itt vélhetően Csányi Sándorra utalt, ő mondta azt pár hete az ATV Egyenes beszéd című műsorában, hogy a tüntető devizahitelesek között van olyan, aki 42 hitellel rendelkezik) „Könyörgöm, ki volt az a bank, aki 42 hitelt adott egy ügyfélnek” – tette fel a kérdést a nemzetgazdasági miniszter, hozzátéve, hogy biztosan nem a kormány tehet erről. A kormány november elsejéig vár, közben a szakmai egyeztetés folyik. Varga Mihály szerint a bankok eddig már 120 ezer ügyfél terhein enyhítettek saját ügyfélsegítő programjaikkal. Ez is egy megoldást jelenthet – mondta./MTI, 2013-09-25/””

  8. Névtelen
    2021.02.16. 19:31

    Aki „összegyurcsányozta” magát, sok szavazatra ne számítson.

    3
    1
    • Névtelen
      2021.02.16. 20:43

      Akkor miért rottyantjátok tele tőlük nap mint nap kipcsi?

      3
      2
      • Névtelen
        2021.02.17. 11:53

        Tapasztalat 1917-től

        2
        1
  9. tóni bátyátok
    2021.02.17. 05:50

    Gazdagodás sugár útja!
    – az új elit, XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

    • Névtelen
      2021.02.17. 11:56

      A sárga irigységet sugárban hányják; baloldali érték

      Bővebben; jakobinusok

      tóni bátyja kunyhója ; az anarchia

      1
      1
  10. Névtelen
    2021.02.17. 14:06

    gyurcsótány! hajrá malactáp! ja, nem!

    1
    1
  11. Névtelen
    2021.02.17. 18:22

    Nem az intenzív tanítás a DK-s hölgy erőssége.

    2
    1
    • Névtelen
      2021.02.17. 21:23

      Majd a műmájer törli a memóriáját bemagolja a szövetséges Ballik kedvéért! 😂🤣😁😂
      „Fletóék nem loptak!
      Fletó tisztakezű volt, RENDSZERESEN BÉRMÁLKOZOTT, táncolt, dalolt, influenzás hattyút boncolt, piros zakóban lovagolt a Hortobágyon, hadgyakorlatot vezetett, gyermekeket mentett, diplomadolgozatot keresett (máig nem találja, ill. senki sem találja…), százakat lépett, közben hazudott reggel-délben-este.
      Megkardlapoztatta és belelövetett a saját népébe. Történelmi beszédeket mondott a Múzeum Kertben március 15-én, miközben mesterlövészek vigyázták, faggatta Nagy Imrét, „mondd Imre te mit tennél?”.
      Modern volt, nyugatos és európai és úgy tett mintha kormányozta volna ezt a „kurva országot”. És ebbe majd bele pusztult!…
      Kitagadta a határon túlikat és így „megvédte” az országot 25 millió romántól!… Ennek következtében ugrott a „pannon puma” és vele az államadóság 52 %-ról 84 %-ra, a deficit 2,8-ról néha 5, néha 6, választáskor 8-9 százalékra, a munkanélküliség 12 százalékra.
      Eladósodott minden és mindenki. Az állam, az önkormányzatok, a vasút, a BKV, a lakosság, a kórházak.
      Ragyogó elképzelések voltak az egészségügyben heveny kórház bezárásokkal, vizitdíjjal, botrányos inzultusokig fajuló kórház-privatizációkkal, patikaliberalizációkkal, teljesítményvolumen korlátokkal, kötelező széfprogramokkal, több ezer nővér elbocsátásával és 600 milliárd Ft kivonásával.
      Fantasztikus minőségi szintet ért el az oktatás is a körzetesítéssel, a pedagógus elbocsátásokkal, a szakiskolák bezárásával, az egyházi iskolák sanyargatásával, a követelményrendszer relativizálásával, a szülő – gyerek – pedagógus kapcsolat szétrombolásával, az egyetemi PPM programokkal, a több milliós fizetéssel megvett rektorokkal, a teljesen elértéktelenedett hiányos tudást megkövetelő érettségivel, a tanárverésekkel, a semmire se jó egyetemekkel és képzésekkel!!!”
      .

      1
      1

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük