Hamarosan lezárul a felsőoktatási jelentkezési időszak, de még mindig tanácstalan vagy, hogy hol folytasd? Nem csoda, hiszen nemcsak azt kell eldöntened, milyen szakon szeretnél tanulni, de az sem mindegy, melyik egyetem mellett teszed le a voksod! Összegyűjtöttük a legnépszerűbb felsőoktatási intézmények rövidfilmjeit, amelyek segíthetnek a végső sorrend kialakításában. Sorozatunk harmadik részében a Miskolci Egyetem, a Mome és a Műegyetem videóit láthatod!https://unilife.hu/egyetem/20210208-felveteli-2021-budapesti-vagy-miskolci-egyetem-donts-az-egyetemek-kisfilmjei-alapjan.html

Miskolci Egyetem

A Miskolci Egyetem az ország 11. legjobb egyeteme, több, mint 300 szak közül választhatsz itt! Elhelyezkedését tekintve a Bükk hegység lábánál elterülő Dudujka völgyben fekszik, egy 85 hektáros parkos területen, egy önálló városrészben, az Egyetemvárosban.

Itt mindent megtalálsz egy helyen: hat kollégium és egy UNI-Hotel, könyvtár, étterem, büfé, papírbolt, sportpályák, konditerem, szauna, teniszpálya, sportuszoda és sok-sok buli, verseny, minden, ami a diákélet pezsgését szolgálja!Ide még miskolciként is érdemes beköltözni!

Miskolci Egyetem bemutatkozó

Ha lemaradtál a Miskolci Egyetem Interaktív online nyílt napjáról, akkor most visszanézheted:

 Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME)

A 2020-ban 140. évfordulóját ünneplő MOME mindvégig meghatározó szerepet vállalt a magyarországi designélet kialakításában, és ma is megkerülhetetlen intézménye a hazai alkotói, tervezői kultúrának. Itt a kreativitás eszközeivel egy emberközpontú jövőért dolgoznak!Az intézmény missziójának középpontjában a művészetek, a design és a kreativitás világszínvonalú oktatása, kutatása és fejlesztése áll:

ha ezek érdekelnek, akkor irány a MOME!

Mi a mome?

Itt visszanézheted a MOME virtuális nyílt napját:

 Budapesti Műszaki És Gazdaságtudományi Egyetem

A Műegyetem diplomája időtálló, az itt végzett hallgatók magas jövedelemre számíthatnak!

Ha úgy érzed, hogy nem csak hazánk, de Európa vezető vállalkozásainál szeretnél karriert építeni, akkor ne gondolkozz sokat, itt a helyed!

Itt választhatsz műszaki, informatikai, természettudományi, gazdaságtudományi, informatikai vagy társadalomtudományi képzési terület közül és biztos lehetsz benne, hogy az itt kapott tudás birtokában biztos megélhetésre számíthatsz!

A BME jövőformálókat képez. Mit jelent ez? Nézd meg a videót és megérted!

Ez az igazi BME-s hangulat.

Magyar Krisztina