Bozótvágóval és gázfegyverrel mentek az ellopottnak vélt telefont visszaszerezni

 

 

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 40 éves és egy 25 éves férfi ellen fegyveresen és felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt.

 

A vádirat szerint a vádlottak – apa és nevelt fia –, akik közül az apa 2020. június hónap elején, egy Miskolc külterületén lévő presszóban italozott, és amikor hazaért a lakására, azt tapasztalta, hogy nincs meg a mobiltelefonja. Úgy gondolta, hogy a szórakozóhelyen lévő egyik ismerőse lopta el a telefonját, ezért szólt a fiának, hogy menjenek el ehhez a férfihez.

 

Az apa egy bozótvágó kést, a nevelt fia pedig egy gáz-riasztó fegyvert vitt magával, megjelentek a sértett ingatlanánál, hangosan kiabálva kihívták az udvarra. Az apa felszólította, hogy adja vissza a telefonját, majd mindketten megöléssel fenyegették. Eközben az apa a mecsetével maga előtt hadonászott, míg fia csőre húzta a gáz-riasztó fegyvert, ezt látva, a sértett férfi megijedt, önvédelmi célból ő is egy bozótvágó késsel ment ki, és közölte, hogy a telefonról semmit nem tud, nincs nála.

Az idősebb vádlott azonban ennyivel nem elégedett meg, elkezdte lökdösni a sértettet és a mecseté lapjával több esetben ráütött a karjára és a lábára, a fia pedig a gáz-riasztó fegyvert tőle alig két méterre ráfogta a sértettre.

 

Ekkor a sértett közölte velük, hogy ki fogja hívni a rendőrséget, erre a vádlottak felhagytak a további fenyegetőzéssel és eltávoztak.

 

A bántalmazás következtében a sértett 8 napon belül gyógyuló horzsolásos sérüléseket szenvedett el, de magánindítványt nem terjesztett elő.

 

Az ügyészség mindkét büntetlen előéletű vádlottal szemben – tárgyalás mellőzésével –büntetővégzésben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.