Skip to content

A megfelelő embert…Kalocsai gyerekotthon lakóival foglalkozik egy korábban szexuális zaklatással megvádolt pap

Az atya az intézményben nevelkedő fiatalok lelki gondozását végzi a 24.hu szerint. Korábban egy másik pap állította róla, hogy kispap korában viszonyt próbált meg kialakítani vele.

A pappal, bizonyos István atyával szembeni vádakat Kőhegyi Dániel fogalmazta meg, aki januárban a Facebook-oldalán azt írta, hogy elöljárója, Bábel Balázs érsek és több másik egyházi személy tudott az ügyéről, mégsem tettek megfelelő lépéseket az állítólagos elkövető ellen. Annak az ügynek a 444.hu próbált meg utánajárni: a cikk szerint Kőhegyi 18 éves kispap volt, amikor 2010-ben a Kalocsa-Kecskeméti főegyházmegye egyik vezetőjeként István atya viszonyt próbált meg kialakítani vele. A lap szerint Kőhegyi levélben számolt be az általa zaklatásnak minősített közeledésről Bábel Balázsnak. Az érsekség annyit közölt, hogy az ügyet kivizsgálták, és „személyi következményei” lettek: István atya lemondott az általános helynöki tisztségéről, amivel lezártnak tekintették az ügyet.https://hvg.hu/itthon/20201027_katolikus_egyhaz_pap_kalocsa_gyerekotthon



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



3 Comments

  1. Névtelen
    2021.01.12. 17:27

    Fel kell még venni a nevelő testületbe Kaletkát és Szájert és így teljes lesz
    a „tanári” kar. Most úgy is ráérnek…..

  2. Névtelen
    2021.01.12. 23:38

    Kuratóriumi tagoknak. 🙂

  3. Névtelen
    2021.01.13. 06:29

    Legalább KDNP tag?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük