Skip to content

A megfelelő embert…Kalocsai gyerekotthon lakóival foglalkozik egy korábban szexuális zaklatással megvádolt pap

Az atya az intézményben nevelkedő fiatalok lelki gondozását végzi a 24.hu szerint. Korábban egy másik pap állította róla, hogy kispap korában viszonyt próbált meg kialakítani vele.

A pappal, bizonyos István atyával szembeni vádakat Kőhegyi Dániel fogalmazta meg, aki januárban a Facebook-oldalán azt írta, hogy elöljárója, Bábel Balázs érsek és több másik egyházi személy tudott az ügyéről, mégsem tettek megfelelő lépéseket az állítólagos elkövető ellen. Annak az ügynek a 444.hu próbált meg utánajárni: a cikk szerint Kőhegyi 18 éves kispap volt, amikor 2010-ben a Kalocsa-Kecskeméti főegyházmegye egyik vezetőjeként István atya viszonyt próbált meg kialakítani vele. A lap szerint Kőhegyi levélben számolt be az általa zaklatásnak minősített közeledésről Bábel Balázsnak. Az érsekség annyit közölt, hogy az ügyet kivizsgálták, és „személyi következményei” lettek: István atya lemondott az általános helynöki tisztségéről, amivel lezártnak tekintették az ügyet.https://hvg.hu/itthon/20201027_katolikus_egyhaz_pap_kalocsa_gyerekotthon               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.


3 Comments

 1. Névtelen
  2021.01.12. - 17:27

  Fel kell még venni a nevelő testületbe Kaletkát és Szájert és így teljes lesz
  a “tanári” kar. Most úgy is ráérnek…..

 2. Névtelen
  2021.01.12. - 23:38

  Kuratóriumi tagoknak. 🙂

 3. Névtelen
  2021.01.13. - 06:29

  Legalább KDNP tag?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.