Dukai Zoltán vezérigazgató december 20-án adott interjút a Minap.hu-nak, amelyben elmondta, hogy a koronavírus-járvány első hullámának hatására 900 milliós veszteséggel számolhatott a holding egyik meghatározó cége, az MVK Zrt., a városüzemeltetésének cégcsoport szinten pedig milliárdos bevételcsökkenéssel kell számolnia. Ehhez képest Dukai megjegyezte, hogy a 2019-es évhez viszonyítva 2,4 milliárd forintot sikerült megtakarítani a holding új vezetésének.

 

Veres Pál, Miskolc politikai szövetségesei számára bőkezű független polgármestere.

Soós Attila, a miskolci önkormányzat Fideszes képviselője közleményben rámutatott, hogy a kormány 10 milliárd forinttal segíti a diósgyári vár építését, valamint 700 millió forinttal a strandfürdő működését – ezzel is tehermentesítve az önkormányzatot. A helyi iparűzési adó körül zajló vitához kapcsolódva a képviselő megjegyezte,

Miskolc önkormányzatának bevételeit nem érinti komolyabban az IPA megfelezése, mivel a helyi multinacionális és nagy árbevételű munkáltatókra nem vonatkozik a kormányzati döntés.

A képviselő arra is kitért, hogy a Miskolc Holding Zrt. vezérigazgatója által említett 2,4 milliárd forintos megtakarításból a holding háromezer alkalmazottjának jutalmazására kellene költeni a politikai kapcsolatok jutalmazása helyett.